Özgür Özel, grup toplantısında partililere seslendi: Kalkın ve Türkiye'yi kucaklayın, biz Türkiye partisiyiz

Özgür Özel, grup toplantısında partililere seslendi: Kalkın ve Türkiye'yi kucaklayın, biz Türkiye partisiyiz
Özgür Özel, partisinin seçim sonrası ilk grup toplantısında konuştu. İlk genel seçimde CHP'yi iktidar yapacaklarını söyleyen Özgür Özel, parti örgütüne de, "Şimdi kalkın, kutuplaştıranlara inat herkesi kardeşleştirmeye gidin" diye seslendi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Hatay seçimlerine yaptıkları itirazların reddedilmesine tepki gösterdi. Özel, "Bizim bu dosyamıza göre Hatay seçiminin en az sekiz kere yenilenmesi gerekmektedir" dedi. CHP'yi bir sonraki genel seçimlerde iktidar yapacaklarını söyleyen Özgür Özel parti örgütüne de "Şimdi kalkın, kutuplaştıranlara inat herkesi kardeşleştirmeye gidin. Kalkın ve Türkiye'yi kucaklayın. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Türkiye ittifakı kazandı" diyerek seslendi.

Tek tek teşekkürlerle konuşmasına başlayan Özel'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Bugün tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz saya saya bitmez. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun."

"Cumhuriyet Hak Partisi olarak bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz.

'BİZE DÜŞEN BÜLENT ECEVİT'İN ARAFAT'LA KURDUĞU İLİŞKİ VE DENİZ GEZMİŞ'İN FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR'

"Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karma Parlamento Meclisi'nde bir konuşma yapacağım. Konuşmamın özünde Filistin'de yaşananlar ve İsrailin mezalimi olacak. Dün Filistin'de olacaktım ama hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi ertelememize neden oldu. En kısa zamanda Filistin'e giderek, 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız. Bize düşen Bülent Ecevit'in Arafat'la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş'in Filistin davasına sahip çıkmaktır."

ANTALYA TELEFERİK KAZASI

"Böyle meselelerde yıllardır, kimin sorumluluğu varsa sonuna kadar soruşturulmasını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. Kendi iç denetim mekanizmalarımızı da işletiyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer hukuktur. Ancak bugün Antalya'da büyük bir hukuksuzluk, vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

2017'de, AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik. Hattın yönetimi bakanlık tarafından kabul edilen sertifikalı bir şirkete yaptırılmış. Rekor bir oy oyla Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, teleferiği denetleyen şirketten ayrıldıktan sonra 3 kez daha denetim yapıldığı ortadayken tutukluluk gibi bir tedbire başvuranlar Allah'tan korksun. Soma'dan İliç'e ne facialar yaşandı, 1 kamu görevlisi bile yargılanmadı. 22 yıllık iktidarlarında 1 kişiyi dahi yargılamayanlar suçu Mesut Kocagöz'e yıkmaya çalışıyor, günah keçisi ilan etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğim."

'ÇETİN DOĞAN VE DİĞER HASTA TUTUKLULARIN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİR'

Sayın Erdoğan ile telefon görüşmemde hasta tutuklu ve hükümlülerin hangi görüşte olursa olsun çalışılması gerekiyor. 28 Şubat'ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir.

HATAY SEÇİMLERİ

"Dün Hatay'ın iradesine sahip çıkmak üzere YSK'ye başvururumuzu ben yaptım ve orada da ifade ettim, eğer geçen 31 Mart seçimi AKP Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim bu dosyamıza göre Hatay seçiminin en az sekiz kere yenilenmesi gerekmektedir. 108 seçmen, kısıtlılık kararı varken oy kullandıklarını ispatladık. 3389 seçmen ölmüş olduykları halde yerlerine oy kullanıldı. Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde belediye meclis üyesi adayları ilçe seçim kurulu üyesi olmuş, itirazları reddetmiş, içlerinden bir tanesi kendi mazbatasını imzalamıştır."

'BABA EVİNE KÜRT DEMOKRATLAR GELDİ'

"Baba evine biz çağırdık, linberal demokratlar geldi, solun tüm renklerinden destek geldi, sosyal demokratlar zaten oradydık, ama baba evine milliyetçi demokratlar geldi, yakasında güneş olan iyi insanlar geldi. Babaevine yalandan tiksinmiş muhafazakar demokratlar geldi. Babaevine onları ötekileştirmeyen, şeytanlaştırmayan, onları şeytanlaştıran ve hedefleştiren dile teslim olmayan, en zor günde hükümetin arkasına hizalanmayıp doğru bildiğini söyleyen Kürt demokratlar geldi."

'BİZ BELEDİYELERİ ISTAKOZ YİYENLER GİBİ İHALELERİ YANDAŞLARA DAĞITMAK İÇİN KAZANMADIK'

"Biz belediyeleri birileri gibi çocuklarımızı işe sokmak için değil, biz birileri gibi millet açlıktan kıvranırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dağıtmak için değil, biz belediyeleri temiz yöneterek ve Türkiye'yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde Atartürk'ün partisini iktidar yapmak üzere aldık. Buna zarar verecek kim varsa kesinlikle ne ben ne kadrolarımız gözünün yaşına bakmayacağız. Bu millete eşit ve adil hizmet sunacak inançlara saygılı olacak tüm farklılıkları renklilik zenginlik kabul edecek ve herkesi kucaklayacağız. Şimdi kalkın, kutuplaştıranlara inat herkesi kardeşleştirmeye gidin. Kalkın ve Türkiye'yi kucaklayın. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Türkiye ittifakı kazandı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar