Kobanê Davası'ndaki son gelişmeler ne anlama geliyor?

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan, Kobanê Davası'na dair son gelişmeleri ve yarınki duruşmadaki olası gelişmeleri yorumluyor...

Artı Gerçek - DEM Parti, yarın görülecek Kobanê Davası için katılım çağrısı yaptı. Öztürk Türkdoğan, "Mahkeme kararın çıkmayacağını iletti. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Yarın karar çıkacak şekilde orada olacağız" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise bugün partisinin Meclis grubu toplantısında "DEM Parti kapatılmalı" çıkışı yaptı.

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan, Kobanê Davası'na dair son gelişmeleri ve yarınki duruşmadaki olası gelişmeleri yorumladı.

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz yaptığı değerlendirmede, Bahçeli'nin açıklamalarından yola çıkarak Cumhur İttifakı’nda bir karışıklık veya gerginlik olmadığını, davada kararın ertelenmesinin ittifakın yeni bir kararı anlamına gelebileceğini söyledi.

“Bahçeli’nin açıklaması bir gerilim olabileceği gibi aynı zamanda bir karar da olabilir. İttifak içerisinde AKP-MHP’nin ortak kararı. Çünkü Bahçeli, konuştuğunda bu yeni rejimle ilgili, bu işin tarihselliğinde, Bahçeli her konuştuğunda kritik değişimler oldu. Bunun en eskisi 7 Haziran seçimlerinden sonraydı. Bahçeli konuştuğunda bugünkü rejimin temellerini atan AKP-MHP ittifakı oluştu. Sonra Bahçeli ‘Fiili uygulama başka hukuki durum başka. Anayasa’yı değiştirelim’ dedi, yeni rejimin temelini oluşturan kapsamlı anayasa değişikliğiyle referanduma gidildi. Bu ittifak modelleri, barajın indirilmesi, bütün kritik kararlarda Bahçeli’nin konuşması söz konusu. Senin dediğin gibi bir iç gerilim olabilir, ama bu aynı zamanda bu seçim sonuçlarıyla beraber iktidarın yeni gireceği yolu tayin etme oluşmuş bir karar olabilir. O zaman yarın Kobanê Davası'nda hüküm verilmemesinin temel sebebi, bu hükmün zamanını bu kararlara göre belirleme arzusu olabilir. Çünkü hüküm vereceğiz demişlerdi”

Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan’a göre dava hakkında siyasi karar halen verilemedi.

“Netice itibariyle yarınki Kobanê Davası, yakın tarihteki en büyük siyasi olayı olacaktı. Sadece hukuki değil. O karardan vazgeçildiği veya vaz cayıldığı anlaşılıyor. Bir karar verilecek ama yarın verilmeyecek. Bu neresinden bakılırsa bakılsın siyasi sürecin tamamlanmadığına işaret ediyor. Bu konuda verilecek her karar siyasi olacaktır. Ama bu süreç olgunlaşmadığı için yarın bu karar verilmeyecek”

Öne Çıkanlar