Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ordu' yanıtı: Sen kendi ordusuna kumpas kuran başbakansın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ordu' yanıtı: Sen kendi ordusuna kumpas kuran başbakansın
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ordumuza iftira atılmasına izin veremeyiz" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın" dedi. Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TAHİR ELÇİ MESAJI

2015 yılında Diyarbakır'da katıldığı bir basın açıklamasında vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Aradan geçen süreye rağmen failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler, bir demokrasi ayıbıdır" dedi.

'SEN ORDUYA KUMPAS KURAN BAŞBAKANSIN'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ali Mahir Başarır hakkında başlattığı soruşturmanın ardından Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Balyoz Ergenekon davaları oldu. Komutanlar hapse atıldı. En değerli komutanlarımız kara, deniz, hava. Kiminle yaptı bunu? FETÖ ile. FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin?" diye konuştu.

    

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kumpas yaptığını ben söylemiyorum, iş birliği yaptığını da ben söylemiyorum. Onların milletvekili söylüyor; 'Ben kendim bir çok görüşmede oldum' diyor. Kendi ordusuna peygamber ocağına bir terör örgütüyle il birliği yapıp kumpas kuran bir başbakan var mı? Sen kim ordu kim? Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın."

Erdoğan, sen başbakanken, Süleymaniye'de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Biz CHP olarak tepki verdik, nota ver dedik. Verdiği cevap, "Ne notası, müzik notası mı?" Bunu yapan vatansever mi? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin?"

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE BİR TAKOZ VAR, ADI ERDOĞAN'

"Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır. "

'PARA, PARADIR' AÇIKLAMASINA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "Paranın rengi dini yoktur. Para paradır" açıklamalarına da yanıt verdi. "Tam bir sömürgeci kafası" diyen Kılıçdaroğlu, "Para, rüşvetin aracıdır. Osmanlı Devleti, 'Para, paradır' diyen yöneticiler yüzünden battı. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksınız ya" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN 5 ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Öğretmenlere ilişkin 5 temel çözüm önerilerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda ilk yapacağız iş; öğretmenler meslek kanununu çıkarmaktır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, önerileri şöyle sıraladı:

- Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Bütün öğretmenler kadrolu olacak. Sözleşmeli öğretmen garabetine son vereceğiz. Her 24 Kasım’da öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz.
- Türkiye’nin yatırımlarının en az yüzde 18’ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını yeniden açacağız, taşımalı eğitime son vereceğiz.
- Eğitimin üretime dönük olması lazım. Eğitimin istihdam yaratması lazım. Bütün organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri açacağız. 6 yıl olacak, yatılı olacak. Belli bir sınıftan sonra öğrenci eğitim aldığı konuda ilgili fabrikada staj yapacak.
- Sosyal güvenlik primlerini devlet verecek. En yetenekli çocuklarımızın buraya gelmesini istiyoruz. Her okulun bir bütçesi olacak. Okul aile birliği ve okul yönetimi bütçeyi yönetecek.

PANDEMİ SÜRECİ: GERÇEK RAKAMLAR, RESMİ VERİLERİN ÇOK ÜSTÜNDE

İktidarın, pandemi sürecini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Pandemi süreci başladığında hükümete yönelik eleştiri getirmedik. Bir felaket vardı biz de çözümler önerdik, dünyadaki uygulamalara baktık. Önerilerimizin yüzde 99'u uygulanmadı ve pandemi süreci iyi yönetilemedi" dedi. Gerçek rakamların, resmi rakamların çok üstünde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  "Devletseniz ve toplumda bir saygınlığınız olması gerekiyorsa rakamları doğru açıklayın. Devlet, yalan söyler mi? Ya da karar alırsınız hiç açıklamazsınız, ona da saygı gösteririz. Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi?" diye konuştu.

'AKP, ANAYASA'YI İHLAL ETTİ'

Coronavirus kısıtlamalarına ilişkin yapılan açıklamalarda ekonomiye ilişkin bir çözüm sunulmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, AKP'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Aileleriyle beraber 2 milyon 100 bin kişi işsiz kalacak. Esnaf kardeşimiz; devletin direğidir. Bizim Anayasa'mız esnaf ve zanaatkarlar için özel bir düzenleme yapmıştır: "Devlet, esnaf ve zanaatkarları koruyucu tedbiri alır." Pandemi döneminde sizi korudu mu? Hayır. Anayasa'yı ihlal etti mi? Evet. Anayasa'nın gereğini yapmadı. Beş maskeyi dağıtamayanlar, bizim belediyelerin yaptıklarının önüne set koydu."

FETTAH TAMİNCE TEPKİSİ

"Londra'daki bir avuç tefeciye verenlerden sen hesap sormayacak mısın?" diyen Kılıçdaroğlu, eleştirilerini şöyle devam ettirdi:

"Son 18 yılda tefecilere ödenen faiz 192 milyar 70 milyon dolar.  Bu faizle yeni bir Türkiye inşa edebilirdik. Türkiye'de işsizlik diye bir olay kalmazdı. Herkesin işi ve aşı olurdu. Şimdi esnaf kardeşim sen soracaksın. 192 milyar doları Londra'daki bir avuç tefeciye verenlerden sen hesap sormayacak mısın? 192 milyar dolar! 18 yılda dışarıya ödenen faiz! Dolayısıyla bunlar beceriksiz bir yönetimdir.

Fettah Tamince kim diyecekler? Fettah Tamince 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya'ya giden kişi. Bank Asya ailesine para yatıran kişi. O masada ne işi var? Harp okulu öğrencileri içeride. Bank Asya'ya para yatıranlar devletin en üst düzeyinde AK Partinin protokol masasında. Savunmasını kim yapıyor? Erdoğan'ın avukatları. Fettah Tamince'nin o masada ne işi var. O yoksa yurt dışından kara para getiren kişi mi? Para için bular yapılır mı, devletin itibarı sarsılır mı? Erdoğan buna cevap verebilir mi? Veremez. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar