Bayrak ve marş iddialarının ardından: Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi

Bayrak ve marş iddialarının ardından: Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, belediye meclisi açılış törenlerinde 'Türk bayrağının kaldırıldığı ve İstiklal Marşı okunmasının reddedildiği' iddialarına ilişkin müfettişler görevlendirildiğini duyurdu. Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri iddiaları yalanlamıştı

Artı Gerçek - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili iddialar üzerine müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

Yerlikaya'nın konu hakkındaki sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir."

MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığı' iddialarına ilişkin, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık açıklamasında, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.04.2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşımızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR YALANLAMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kimi yayın organından servis edilen “Meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı” haberine ilişkin yazılı açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclisinde ise İstiklal Marşı'nın okunması talebinin DEM Partililer tarafından reddedildiği iddia edilmiş, iddia iktidara yakın medya organları tarafından servis edilmişti.

AHMET TÜRK AÇIKLAMA YAPMIŞTI: KARALAMA POLİTİKASI

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise dün (18 Nisan) yaptığı açıklamayla iddiaları reddetmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır../

Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim../

Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar