Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi 1.5 saat sürdü: İki lider de açıklama yapmadı

Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi 1.5 saat sürdü: İki lider de açıklama yapmadı
Siyasette gözlerin çevrildiği Özel ile Erdoğan'ın görüşmesi AKP Genel Merkezi'nde sona erdi. Sekiz yıl sonra bir ilk niteliğinde olan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Kritik görüşme sonrası iki lider de bir açıklama yapmadı.

Artı Gerçek - Siyaset gündeminin en üst sırasında yer alan ve Ankara'da gözlerin çevrildiği görüşme sona erdi. 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti konumuna yükselen CHP'nin genel başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında görüşme, iktidar partisi AKP'nin genel merkezinde gerçekleşti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşılık "teşekkürler arkadaşlar" karşılığını veren Özel, görüşmeyi kurmaylarıyla değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geçti.

İki ismin görüşmeye dahil olmasa da konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyor.

AKP Genel Merkezi'nin önüne basın açıklaması için kürsü konuldu ancak ilerleyen saatlerde bu kürsü kaldırıldı.

yeni-proje-19.jpg

Görüşme, Erdoğan ile ana muhalefet partisi liderleri arasında Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişinden bu yana yapılacak ilk yüz yüze temas olması dolayısıyla da önem taşıyor.

ÖZEL'E NAMIK TAN EŞLİK ETTİ

Özel'e ziyarette CHP İstanbul Milletvekili ve eski ABD Büyükelçisi Namık Tan eşlik etti. Görüşmede, AKP Genel Başkan Vekili Elitaş da hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i, AKP Genel Merkezi’ne gelişinde Mustafa Elitaş karşıladı. Görüşme saat 16.05'de başladı. Özel ve beraberindekiler karşılamanın ardından içeriye geçti.

GÖRÜŞMEDEN İLK KARELER...

yeni-proje-18.jpg

Özgür Özel ile Erdoğan'ın görüşmesinden ilk fotoğraflar da geldi. Erdoğan, Özel'i AKP Genel Merkezi'nde bulunan asansörün önünde karşıladı.

Bu arada, Erdoğan tarafından Özel'e verilen ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan karton çanta içindeki hediye Özel'in korumaları tarafından makam aracına götürüldü.

GÖRÜŞME 1.5 SAAT SÜRDÜ

CHP ve AKP liderleri 8 yıl sonra baş başa bir araya geldi. Özel, saat 16.02'de AKP Genel Merkezi'nin kapısından girdi ve Erdoğan ile görüşeceği salona girdi.

Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşmesi 16.10'da başladı. Görüşme saat 17.40'ta sona erdi.

yeni-proje-21.jpg

Görüşme sonrası Özgür Özel açıklama yapmadı

SEKİZ YIL SONRA BİR İLK

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AKP ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geliyor.

CHP ile AKP arasında genel başkan düzeyindeki son görüşme, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım arasında AKP Genel Merkezi'nde 22 Eylül 2016'da gerçekleşmişti.

CHP ve AKP arasında 8 yıl sonra sonra genel başkan düzeyinde gerçekleşen görüşmeye basının ilgisi yoğun oldu. Çok sayıda televizyon kanalı ziyareti izleyicilerine AKP Genel Merkezi'nin önünden canlı yayınlarla aktardı.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Kritik görüşme, AKP'nin yerel seçimlerde ikinci parti konumuna gerilemesi sonrası bir kez daha yeni anayasa tartışmasını şapkadan çıkardığı ve Meclis'te grubu bulunan partilerin kapısını tek tek çalmaya başladığı bir döneme denk geliyor. Muhalefet ise yeni anayasa tartışmasını, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olabilmesinin önünü açma girişimi olarak görüyor.

Erdoğan'ın Özel ile yaptığı görüşmede yeni anayasayı gündeme getirmesi, Özel'in ise dün 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na girişin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen engellenmesi de dahil olmak üzere hak ihlallerine ve ekonomik krizin getirdiği zorluklara odaklanması bekleniyordu.

yeni-proje-14.jpg

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Özgür Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' teklifinde bulunacağını bildirmişti. Bu kapsamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde Özgür Özel'i Meclis'te ziyaret etmişti.

Özgür Özel, 'yeni anayasa' konusunda, "İnsanların yoksulluk gibi üst düzeyde beklentileri varken, yeni anayasa beklentisi toplumun beklentilerinin neresindedir, bunu tartmak lazım... Bir şeyin yenisini teklif ediyorsak, örneğin yeni elbise alıyorsak giyeceğimiz bir elbise alırız, giymeyeceğiz elbiseyi yine alalım. Geçen seferde iyisi yapıldı ama o anayasaya uyulmuyor. Önce anayasaya tam uyum beklemek bizim hakkımızdır" değerlendirmesini yapmıştı.

ÖZEL, ESKİ GENEL BAŞKANLARI ARAMIŞTI

CHP lideri Özel, görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar