4. İstanbul Dijital Sanat Festivali başlıyor

4. İstanbul Dijital Sanat Festivali başlıyor
4. İstanbul Dijital Sanat Festivali Türkiye'nin uluslararası ilk ve tek dijital sanat festivali özelliğini taşıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek festivalde çocuk atölyelerine, panellere, görsel ve işitsel performanslara yer verilecek.

Artı Gerçek - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (İDAF) 2 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen festival 5 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek. Yurt içinden ve yurt dışından sanat alanında önemli 50'den fazla insanı bir araya getirecek festivalde çocuk ve gençlik atölyelerine, panellere, görsel ve işitsel performanslara yer verilecek.

BU YILIN TEMASI 'GERÇEKLİĞİ ARA' (SEARCH REALITY)

Bu yıl teması 'Gerçekliği ara' (Search Reality) olarak belirlenen festivalde sanatçılar eserleri ile dijital sanatın ve sanal dünyaların gerçeklik kavramıyla nasıl etkileşime girdiğini ve bu etkileşimin insan deneyimini nasıl dönüştürdüğünü keşfetmeyi amaçlayacak.

DİJİTAL SANATIN ÖNCÜ İSİMLERİ BİR ARADA

Küratörlüğünü Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve yapay zeka Avind'in üstlendiği festivalde; Ahmet Zahid Dönmez, Friedemann Banz& Giulia Bowinkel, Jean-Michel Jarre, Emilila Sanchez Chiquetti, Julian Palacios, Karen Vanderborght, Mohsen Hazrati, Ning Tsai, Steven Harmon, Marc Da Costa, Tim Deussen, Bruno Deussen, Zeynep Uzun, Hsin- Chien Huang, Portrait XO, Barış Kabalak, Juan Cortes, Matthew D. Gantt, Holly Herndon& Mathew Dryhurst, Hamza Kırbaş, Memo Akten, Pınar Yoldaş, Riccardo Acciarino, Matthew Neiderhauser, Watanabe Shinichiro, Morita Shuhei, Li Wei, Weng Ming, Ruth Gibson, Bruno Martelli, Alexa Pollmann, Bine Roth, Arzu Kaprol, Kerim Dündar, Mauro Martino, Ezra Çetin, Tuba Çetin, Susha, Farhad Farzali, Pietro Dossena, Jakob Kukula, Busrayok, /da, Granul, Fat ve Koi Failure'un eserleri yer alacak.

FESTİVALE KATILIM HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ

Herkese açık ve ücretsiz olacak festivalde müzik, oyun, sinema ve moda bölümlerinde yer alacak işitsel ve görsel performansların yanı sıra; Teknolojik Harmoni Çalışması, Dijital Dönüşüm Atölyesi, Makine Estetiği Atölyesi, Geçmişten Günümüze İTÜ Sergisi, Yaratıcı Kodlama Atölyesi, AI Çizgi Anime Atölyesi, FCR Deneyim Atölyesi, Lego Atölyesi, İleri Dönüşüm-Sanat Atölyesi gibi pek çok konuda panel ve atölyeler gerçekleştirilecek.

Çocuklar tarafından çok sevilen ve büyük ilgi gören Neci’nin Diji Maceraları adlı tiyatro oyunu da bir kez daha sahnede olacak. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar