Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek için imza kampanyası başlatıldı

Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek için imza kampanyası başlatıldı
ÖVDER, yeterli beslenememe nedeniyle öğrencilerin derslerine odaklanamadığını belirterek ‘Okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilsin’ talebiyle imza kampanyası başlattı.

Türkiye’de yıllardır gün geçtikçe derinleşerek büyüyen ekonomik kriz işsizlik ve yoksulluk kıskacındaki ailelerin çocuklarını da olumsuz etkiliyor. Öğrencilerin yeterli beslenemediği için derslerine odaklanmakta güçlük çektiğini belirten Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER), "Okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilsin" talebiyle change.org adlı internet platformunda imza kampanyası başlattı.

‘HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ OKULA AÇ GİDİYOR’

İlk ve orta dereceli okullarda, öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebiyle başlatılan kampanyaya dair Cumhuriyet’e konuşan ÖVDER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, "Ekonomik kriz nedeniyle aileler temel ihtiyaçlarını karşılamada bile zorlanıyor, çocuklar da bundan payını alıyor. Bu nedenle ilkokul çağındaki çocuklar yeterince kahvaltı yapamayıp okula gidiyorlar. Her dört çocuktan birisi okula aç ya da yarı aç bir şekilde gidiyor" ifadelerini kullandı.

‘KANTİN TİCARETHANE OLMASIN’

Kantinlerin desteklenmesi gerektiğini belirten Kaya, "Kantinlerde içi boş tostlar 10 liraya satılıyor. Buraların ticarethane mantığından çıkarılması gerekir" diye konuştu.

‘YETERLİ BESLENEMEYEN ÇOCUKLAR DERSLERİNE ODAKLANAMIYOR’

Kaya devamında şu bilgileri verdi: "Yeterli gıdayı alamayan çocuklar derslerine odaklanmakta güçlük çekiyor. Bu duruma dikkat çekmek için bir imza kampanyası başlattık. Yetkililer, öğrencilere günde bir öğün ücretsiz yemek vermenin zeminini oluşturmalı. Ulaşım, kırtasiye ve diğer okul masraflarını göz önünde bulundurduğumuzda görüyoruz ki veliler bu masrafın altından kalkmakta güçlük çekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar