Erdoğan: 'Şehitler tepesi boş kalacak demek, orduyu terhis edeceğim demektir'

Erdoğan: 'Şehitler tepesi boş kalacak demek, orduyu terhis edeceğim demektir'
'Şehitler Tepesi boş kalsın ne demek? ‘Orduyu terhis edeceğim’ demek. ‘Ben vatandan kaçacağım’ demek. Kimse bu topraklardan bir çakıl dahi sökemez.'

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kurmaylarıyla bir araya geldiği MYK toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı.

Erdoğan, kendisinin söylediği "Şehitler tepesi boş kalmayacak" sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak" sözlerinin gündeme gelmesi üzerine "Şehitler Tepesi boş kalsın ne demek? ‘Orduyu terhis edeceğim’ demek. ‘Ben vatandan kaçacağım’ demek. Kimse bu topraklardan bir çakıl dahi sökemez. Bay Kemal, FETÖ’nün Haçlılar söylemiyle benzer konuşuyor" dediği öğrenildi.

Türkiye gazetesinden Damla Peker’in haberine göre Erdoğan ayrıca "Kılıçdaroğlu’nun şehitlikten ne kadar anladığını görüyoruz. Dolayısıyla vatan anlayışından ve şehitler kavramından ne kadar uzak olduğunu hayretler içerisinde izliyorum" dediğini de kaydedildi.

AKP KURMAYLARINDAN CHP LİDERİNE GÜLEN VE HAÇLI İTHAMI

AKP kurmaylarından bazılarının da Erdoğan’ın sözlerini destekleyerek, Kılıçdaroğlu’nun şehitler tepesi açıklaması ile Fetullah Gülen’in Haçlılar açıklamasının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

SINIR KAPILARININ AÇILMASI: DEDİĞİMİ YAPTIM

Erdoğan, mülteciler ile ilgili verdikleri sözü tuttuğunu belirterek "Siz verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz kapıları açarım’ demiştim. Dediğimi yaptım. Hiç kimseyi zorlamıyoruz. Kimseyi sınıra zorla göndermiyoruz. Şimdi kapıları açtık, ‘Arzu eden gidebilir’ diyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar