'Dolar/TL yıl ortasında 3.92 olabilir'

'Dolar/TL yıl ortasında 3.92 olabilir'
Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen, dolar/TL kurunun yıl ortasında 3.92'ye, yıl sonunda 4'e yükselebileceğini ifade etti.

EKONOMİ - Societe Generale Gelişen Piyasalar Direktörü Phoenix Kalen, Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programın katılarak, bugünkü cari açık verisini değerlendirdi. Kalen, geçmişe bakıldığında Türkiye'nin cari açığını finanse edebildiğini belirterek, cari açığın finanse edilmesi konusunda hala iyimser olduklarını söyledi. 

Fed'den bu yıl hala dört değil, üç faiz artışı beklediklerini ifade eden Kalen, "Piyasa fazla aceleci. Şu anda ABD'de ve global piyasalarda olumlu ortam var. Para politikasında normalleşme kademeli olacaktır" diyerek, bu kademeli normalleşmenin Türkiye gibi ülkelere daha fazla zaman tanıyacağını kaydetti.

MOODY'S KARARININ İÇERİĞİ ŞAŞIRTICI DEĞİL

Moody's'in Türkiye'nin geçen haftaki not indirimini değerlendiren Kalen, bu indirimin piyasada çok etkisi olmayacağını ifade etti. Uzman, "Zamanlaması beklenmedik olsa da, kararın içeriği şaşırtıcı değildi. Kredi notunun zaten yatırım yapılabilir seviyenin altında olmasından dolayı yatırımcılar ve genel borçlanma maliyetinde etkisi olacağını düşünmüyorum" yorumunu yaptı. 

Dolar/TL kuruna ilişkin beklentilerini de paylaşan Kalen, kurun yıl ortasında 3.92'ye, yıl sonunda 4'e yükselebileceğini ifade etti.

Kalen, ABD'de hızlı normalleşme, yüksek enflasyon veya güçlü ücret artışı olmasının ise TL varlıklar üzerinde baskı yapacağını öngördü. 

Öne Çıkanlar