7 kamu bankasının hizmeti tek ATM'de toplandı

7 kamu bankasının hizmeti tek ATM'de toplandı
Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT'nin ATM hizmeti, tek ATM'de toplandı. Üye bankaların müşterileri TAM adı verilen 5 bin 600 ATM'den işlem yapabilecek.

Artı Gerçek - 7 kamu bankasının ATM hizmetleri, TAM adıyla tek ATM çatısı altında birleştirildi. İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlük'te düzenlenen TAM projesinin lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da katıldı.

Çakar törende yaptığı konuşmada, 7 bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliğiyle TAM'ın hayata geçirildiğini söyledi.

Çakar, TAM ATM platformuna dahil olan bankaların sahip oldukları ATM'lerin ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını, Türkiye'deki toplam ATM'lerde yapılan işlemlerin ise yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise "Üye bankaların müşterileri şu an için 5 bin 600, yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM'sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanı elde edecekler" diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar