Ekonomist Şenol Babuşçu, memur ve emekliye düşük zam planını yazdı

Ekonomist Şenol Babuşçu, memur ve emekliye düşük zam planını yazdı
Ekonomist Şenol Babuşcu, hükümetin nisan ve mayısta yapmayı planlandığı yüksek zam ve vergi artışlarını yıla yayacağını yazdı. Babuşcu böylelikle ilk 6 ay enflasyonunun daha düşük çıkarılarak, temmuz maaş zamlarının buna göre belirleneceğini belirtti.

Artı Gerçek - Memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon, ekonomistlerin hesapladığı enflasyon rakamının ancak yarısında kalırken, maaş zamları TÜİK'in rakamlarına göre yapıldığı için halkın alım gücü günden güne eriyor.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu da, memur ve emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon rakamına göre temmuz ayında yapılacak zammın düşük tutulması için hükümetin planını yazdı.

HER AY ZAM

Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Ekonomi yönetimi seçim sonrasına bıraktığı vergi ve zamları, yılın ilk altı ayı enflasyonu yüksek çıkmasın diye 1 Temmuz’dan itibaren yapmayı planlıyor. İlk 6 ay enflasyonunu düşük çıkarmadaki amaç, memur ve emeklinin temmuz maaş zamlarının düşük olmasını sağlamak...

Ekonomi yönetimi seçim sonrasına bıraktığı vergi ve zamları nisan ve mayıs aylarında yüksek oranlı yapmak yerine yılsonuna kadar her ay düşük oranlı zam yaparak halkı enflasyonun düşeceğine inandırmayı amaçlamaktadır..."

TÜİK'in açıkladı resmi verilere göre, yılın ilk üç ayında yüzde 15,5'lik enflasyon oluştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar