Cevdet Yılmaz'ın açıklaması: Emekliye temmuz ayında ek zam umudu

Cevdet Yılmaz'ın açıklaması: Emekliye temmuz ayında ek zam umudu
Emekliler, temmuz ayındaki enflasyon artışına ek zam bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emekli için hazırlıklar var. Ayarlamalar mutlaka ele alınacak” ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi milyonlarca kişinin beklediği maaş zammı ve sosyal desteklere dair açıklama yaptı.

Bir TV programında konuşan Yılmaz, "Emeklilerle ilgili nasıl bir düzenleme ve çalışma yapılabilir?" sorusu üzerine, enflasyona göre yapılacak emekli zammına ek artış yapılabileceği mesajı verdi.

"Emekli için hazırlıklar var. Ayarlamalar mutlaka ele alınacak" diyen Cevdet Yılmaz'ın yanıtı şöyle:

"Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır."

Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları sonrası emekli maaşı zammı kesinleşecek.

Temmuz ayında yapılacak zam ve refah payını belli edecek 6 aylık enflasyon oranı merak edilirken ilk 3 aylık rakam da belli oldu. İlk 3 aylık (ocak, şubat, mart) enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,06 zam oluşurken, geriye 3 veri daha kaldı. SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 15,05’lik zammı şimdiden hak etmiş oldu.

2024 yılının ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuş, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar