Bu ne abi?

Boş tribünleri asılan pankartta ‘Ben sporcunun biat edenini severim’ yazsaydı sesim çıkmazdı ama bu ne abi?

İnönü Stadı’nın tribünleri boş, sessiz, mahzun… ‘Çıt’ sesi dahi yankılanıyor bomboş tribünlerde. Beşiktaş’ın rakibi Kasımpaşa… Tribünlere asılmış iki büyük pankart; görselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı altında da ‘Temizlik Maske Mesafe’ uyarısı. Ne var ki sahadakilerin ne temizliği, ne maskeyi ne de mesafeyi düşünmeleri olası değil. Zorunlu olarak tükürüyorlar çimlerin üzerine, isteseler de mesafeye dikkat edemiyorlar ve sahada da maske takamıyorlar… Şayet pankart maçı izleyen futbol tutkunlarına yönelik bir uyarı ihtiva ediyorsa bu durumda birey olarak tercihim, söz konusu uyarıyı geçmişte İETT garajında kantin çalıştıran Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değil bir bilim insanının yapması, ki benim için anlam ifade etsin ve dikkate alayım… Boş tribünleri asılan pankartta ‘Ben sporcunun biat edenini severim’ yazsaydı sesim çıkmazdı ama bu ne abi?

Hala ‘Sergen Yalçın ile olmaz’ tezini savunduğum için ‘çark’ etmeyeceğim ama Sergen’i tebrik etmekten de geri durmayacağım. Art arda oynanan 3 önemli maçta 3 yengi ve 9 puan, 10 gol… Ancak Beşiktaş - Sergen Yalçın birlikteliği hakkında da bir betimleme yapacağım.  Şöyle ki; Formula 1’de Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton 7 kez şampiyon oldu ve herkes Formula 1 tarihinin ilk ve tek siyah sürücüsünün başarısını yere göğe sığdıramadı. Oysa diğer pilotların çoğunluğu tek şeyi savundu,bu şampiyonluklarda. Güçlü olan Lewis Hamilton değil otomobili Mercedes… Ve geride kalan hafta Bahreyn’de gerçekleşen yarış sonrası Hamilton’ın Covid 19 testi pozitif çıktı. Bu nedenle de yarın koşulacak 2’inci Bahreyn yarışına katılamayacak. Yerini de bir yarışlığına 22 yaşında sınırlı Formula 1 deneyimine sahip Gegorge Russel adında bir pilot aldı. Ve Beşiktaş, Kasımpaşa maçı oynandığı sırada da yarın Bahreyn’de gerçekleşecek ikinci yarışın antrenmanları vardı. Ne mi oldu? Russel, Hamilton’ın aracıyla pistteki en iyi zamanı yaptı. Diğer pilotların iddia ettiği gibi maheret Lewis Hamilton’da değil, kullandığı araçtaymış. Kıssadan hisse; Sergen Yalçın başarılı mı? Evet şu anda oldukça başarılı!..

Cyle Larin cezalı, Josef de Souza sakat ancak diğerleri iyi durumda özellikle de 38 yaşındaki Atiba Hutchinson… Beşiktaş’tan yılda 2.5 milyon Euro alan 28 yaşındaki Oğuzhan Özyakup formsuzluğu nedeniyle yedek kulübesinde oturuyor sadece 500 bin Euro kazanan 38 yaşındaki Kanadalı Atiba Hutchinson ise sahada terinin son damlasına kadar mücadele ediyor. Benim mantığım da bunu almıyor! Beşiktaş’a döndüğü günden bu yana eleştirilen Vincent Aboubakar gol atıyor serzeniştekiler susuyor. Sonuçta Beşiktaş baskın ve akılcı oyunla Kasımpaşa’yı 3-0 yeniyor. Bu arada da hakem Bahattin Şimşek’in 2 mutlak penaltıyı vermediği iddia ediliyor. Birine katılıyorum ama diğerine ıhhh!

Beşiktaş şimdilik oldukça iyi ilerliyor ve sahadaki futbolunun üzerine her geçen gün değerler katmaya devam ediyor. Başarının ardında Sergen Yalçın mı var? Sorunun yatını ilerleyen günlerde hep beraber alacağız, acele işe şeytan karışır!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi