Derin devlet olunca sen de hamam mesaisini açıklarsın Erdoğan...

Adalet ve hukukun yara almaya başladığı ülkede yabancı yatırım her yerde yara almaya başlar ve ekonomi tökezlemeye başlar.

"Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane ile, berber, nikah/düğün salonu, yüzme salonu, hamam, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu vb. tüm işyerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir" diye bir açıklama yaptı Recep Tamam Erdoğan ve o günden beri bakıyorum da Türkiye'deki koronavirüs konusunda bir azalma var ama nedense dolar daha da hızlı yükselmeye geçti.

Peki, Erdoğan'ın bu açıklamasıyla koronavirüsün yükselmesi yada döviz kurunun bir bağlantısı var mı, hayır yok ama cumhurbaşkanı hamamın kapanış saatini üstüne vazife edinir ve bunu kendisi açıklarsa, ben de bu bağlantıyı kurarım, çünkü o ülkedeki kimi artışların bence ekonomiyle neyim alakası yoktur, saçma sapan yönetimle bağlantısı vardır.

Daha devam edeyim, bilmediği ekonomiden sorumlu Berat Albayrak "Cumhurbaşkanımız Ay'a kadar 4 şeritli yol yapacağım dese, Vallahi inanırız" diye açıklama yaparsa türk lirası değer kaybeder ve bunun nedeni de ekonomi değil, ekonomiyi bu kadar saçma sapan bir cahilin yönetmesidir. Bu açıklamayı duyan bir dış yatırımcı güvenip de Türkiye'ye 1 dolar bile yatırmayacağı gibi var olanı da söküp götürür.

Dünyanın başka ülkelerine bakıyorum da ne böyle bir devlet başkanı, ne de maliye bakanı göremedim. Yumuşak "G"yi nasıl kullanacağını bilmeyen başbakan da görmedim ama yumuşak "G" sadece türkçeye has bir harf olduğundan Binali Yıldırım biraz kurtarsa da esasında bu zekada bir başbakanın ülke yönetmesi tahmininizden çok sorun çıkartıyor.

Erdoğan hep böyle miydi, hayır değildi, cahildi ama etrafındaki bakanların büyük bir kısmı işlerinde uzmandılar ve durumu idare ediyorlardı. Sadece bununla da kalmıyor, bilhassa Abdullah Gül vasıtasıyla sözlerini de dinletiyorlardı. Yoksa o cahillik ve megalomanlık o zaman da vardı ama henüz tavan yapmamıştı.

İkinci sorun, Erdoğan iktidara geldiğinde bir AKP bürokrasisi olmadığından dolayı Fethullah Gülen okullarından yetişenler onun imdadına yetiştiler. AKP'nin yada Erdoğan'ın çok iyi dönemi denilen dönemde esasında kendisinin hiçbir başarı yada becerisi yoktur. Ekonomi Bülent Ecevit döneminden gelen IMF'ci Kemal Derviş'in talimatlarıyla yönetilmeye devam eder, Ali Babacan bu sistemi devam ettirir, AKP'nin diğer kurucu ve önemli bakanları işlerini fazla karışılmadan yapmaktadır ve dediğim gibi Gülen bürokrasisi işini yapmaktadır.

İşler Ergenekon ve Balyoz davalarıyla rayından çıkmaya başlar, çünkü bu durumda ülkeyi idare artık NATO'cuların eline geçmiştir. İlk başlarda ekonomi çok etkilenmez gibi gözükür ama adalet ve hukuk yara almaya başlar. Adalet ve hukukun yara almaya başladığı ülkede yabancı yatırım her yerde yara almaya başlar ve ekonomi tökezlemeye başlar.

Ve sonunda iş başka noktaya gelir, 7 Haziran seçimleriyle çoğunlukta Kürtlerin olduğu HDP seçimden 80 milletvekiliyle çıkar ve AKP iktidarını düşürür. Erdoğan'la Gülen kavgası da başlamış, Ergenekon'un beraatiyle beraber Erdoğan anidenbire NATO'culuktan istifa edip Avrasyacı olmuştur ve ülkeyi artık NATO'cular yerine Avrasyacılar yönetmeye başlamıştır.

İşte iş bu duruma geldiğinde dünyanın sayılı liderlerinden birisi sanılan Erdoğan'ın yapacağı tek açıklama kalmıştır geriye, salgın hastalığa karşın hamamın yada saunanın kaçta açılıp kapanacağını söylemek. İş böyle olunca da türk lirası alıp başını gider ve siz bunu dolar yada euro alıp başını gitti sanıp halka öyle açıklarsınız. Oysa ABD seçimleri yüzünden dolar yen ve euro karşısında değer kaybediyorken türk lirası karşısında gayrı milli ve gayrı yerli hakimiyetini kuvvetlendirir.

Zor iş Erdoğan'ınki, kakimiyetsiz hakimiyetlik ve bunu insanlara inandırmak. Zaten Emine Erdoğan'ın çantası da çakmaymış, ben olsam çıkamam artık halkın karşısına ve alıp başımı giderim.

Yeni kaybettiğimiz sevgili Timur Selçuk'un şarkısıyla sonlandırayım bu yazımı da:

EKONOMİ TIKIRINDA

Ekonomi tıkırında

ekonomi tıkırında

Kriz var kriz var bunalım var

Ekonomi tıkırındaEkonomi tıkırında

İşveren zor durumda

İşçiyi bağrına basar

Reva mı bu efendim

Bunalım bundan doğar

Ekonomi tıkırındaEkonomi tıkırında

Kriz var kriz var

Bunalım var

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Demek ki ne yapmalı

Paradan at bir sıfır

Artsın öyle fiyatlar

İşçi fazla at gitsin

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Kriz var kriz var

Bunalım var

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırındaİşsizlik pahalılık

Konjonktür enflasyon

Milletçe fedakarlık

Kriz bunalım derken

Bilançoya bir baktık

Bu yıl iki misli kâr

Hayret şu işe bak sen

Nerden geldi bu kârlar

Kime gitti bu kârlar

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Kriz var kriz var

Bunalım var

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Kime gitti bu kârlar

Aman kimse sormasın

Kim kazandı bu işten

Şşşt

Aman kimse duymasın

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Oyna vatandaş oyna

Ekonomi tıkırında

Ekonomi tıkırında

Kriz var kriz var

Bunalım var

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi