Seçim öncesi Bahçeli'nin talimatıyla istifa eden Saffet Sancaklı yeniden MHP'de

Seçim öncesi Bahçeli'nin talimatıyla istifa eden Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
Yerel seçimlerde Kocaeli'de MHP'ye belediye başkanlığı ayrılmadığı için AKP'yi eleştirince Devlet Bahçeli'nin talimatıyla istifa eden Saffet Sancaklı yine Bahçeli'nin davetiyle yeniden MHP'ye döndü. MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı yenide 50 oldu.

Artı Gerçek - Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü.

Sancaklı, 9 Aralık 2023'te sosyal medya hesabından yaptığı, "Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım" açıklamasıyla MHP'den istifa etmişti.

NE OLMUŞTU?

Cumhur İttifakı çatısı altında AKP'ye varılan uzlaşma sonucunda Kocaeli'de MHP'ye belediye başkan adaylığı verilmemesini eleştiren Saffet Sancaklı "Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler” demişti. Sancaklı'nın AKP'ye yönelik bu eleştirisi sonrası Bahçeli istifasını istemişti.4-5 belediyeyi kaybeder” açıklamasını yapmıştı.

Sancaklı'nın Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'da futbolculuk yapmasını hatırlatan Bahçeli "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" eleştirisinde bulunmuştu.

Saffet Sancaklı, bu gelişmenin ardından Bahçeli'nin talebiyle MHP'den istifa etmişti.

Sancaklı'nın dönüşüyle MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 50'ye yükseldi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar