Özgür Özel Meclis'te Devlet Bahçeli'yle görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Görüşme 45 dakika sürerken, çıkışta açıklama yapılmadı.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etti.

Özel’e Bahçeli’nin makam odasının kapısına kadar CHP Meclis İdare Amiri Uğur Bayraktutan, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ile bazı CHP milletvekilleri eşlik etti. Bahçeli, Özel’i karşılarken yanında Meclis Başkanvekili Celal Adan, Meclis İdare Amiri Sermet Atay ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay vardı.

İki liderin görüşmesi baş başa ve basına kapalı gerçekleşti. 45 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Özel'in, MHP'nin gerçekleştirdiği son kongrenin ardından Bahçeli'yi tebrik edeceği açıklanmıştı.

Özel geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti.

bahceli-ana.jpg

bahceli-ozel.jpg

BAHÇELİ GÖRÜŞME ÖNCESİ, ÖZEL'E KAVALA ÜZERİNDEN REST ÇEKMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında Özgür Özel'e Gezi Davası'ndan tutuklu iş insanı Osman Kavala üzerinden rest çekmişti. ÖZel'in sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Neymiş, CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettiğinde, 'saati sorunca, sen önce Kavala’yı çıkar' cevabını almış. Anlamadığımız şudur, Sayın Özel’in kolunda saati yok mudur? Haydi yok diyelim, beraberindeki arkadaşlarında da mı yoktur? Sayın Özel’in saati sormak yerine PKK’ye ve FETÖ’ye verilen destekleri muhataplarının yüzüne vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir, yargımız bağımsız ve tarafsızdır demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi?" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki temaslarının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sayın Kavala’nın AİHM kararı, ben geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde tam günlük temaslar yaptım. Konsey’de konuştum. Bütün grupları ziyaret ettim. Çok sayıda devlet başkanı ile görüştüm. Bu devlet başkanları ile görüşürken de karşımdaydı, Türk heyetini ziyaret ettim. 18 kişiler. Bir odaları var. Tuğrul Türkeş Başkan, hangi partiden olursa olsun hepsinin derdi şu. ‘Burada ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor’ diyorlar.

Bir mahkemeye, AİHM aynı şehirde, ‘Strazburg’da bu mahkemenin kararına uyulmayınca bize burada adım attırmıyorlar’ diyorlar. ‘Saati soruyorsun, saati niye soruyorsun, sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar. Türk delegasyonu her partiden oluşuyor. 18 kişiden. Daha geçen gün o delegasyon Kosova kararında 18’de 18 oy verdi. Meclisimizin en seçkin, orada bizi temsil edebilecek, eğitim, liyakat, donanımda, yabancı dildeki 18 milletvekili var ve onların Kavala burada hapis, onlar da bizim oradaki odamızda hapisler. Elbette çıkıyorlar, temas yapıyorlar ama karşılarında duvar var. ‘Siz bizim mahkemenin kararlarına uymuyorsunuz’ diyorlar. O yüzden sonsuz fayda var." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar