Özgür Özel'den 1 Mayıs çağrısı: Taksim'i açın, emekçilerin elini havada bırakmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'na rozet taktı. Özel konuşmasında Taksim'in 1 Mayıs kutlamaları için açılmasını istedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis'teki grup toplantısında İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'na rozet taktı. Özel ayrıca CHP'ye üye kampanyası başlattı ve bu kapsamda iki genci de toplantı esnasında üye yaptı.

whatsapp-image-2024-04-24-at-12-55-49.jpeg

Özel konuşmasında Taksim'in 1 Mayıs kutlamaları için açılmasını isteyerek, "Ben kefilim, emekçilerin elini havada bırakmayın" dedi. 83 yaşında yeniden cezaevine konulan Makbule Özer için de çağrı yapan Özgür Özel, "83 yaşındaki kadınlarla hastalarla uğraşarak devlet gücü, otoritesi tesis edilmez. Yapmayın, vazgeçin bunlardan" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ÜYE KAMPANYASI BAŞLATTI

"Yeni bir üye kampanyasını başlatıyoruz, hep birlikte baba ocağının kapılarını ardına kadar açıyoruz."

ÜÇ ALANDA ADALET

"Önümüzddeki görev üç alanda adaleti sağlamaktan ibarettir, ilki hukukun üstülüğüyle yönetilen bir ülke ve mahkemelerdeki adalet. İkincisi eşit haklar, eşit yurttaşlık için sosyal adalet. Üçüncüsü de adil gelir paylaşımıyla ekonomik adalet.

"Anayasada elbette değişmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede devlet olacaksan, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa en üstteki cumhurbaşkanında en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı oalcak. Bir ülkeden anayasanın işiine gelen kısımlarını uygulayıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak herkes de olur, anayasal düzen ortadan kalkar. İşte o zaman beka sorunu olur."

'TAKSİM 1 MAYIS'A YENİDEN AÇILDIĞINDA ÖVÜNENLER ŞİMDİ YASAKLIYORLAR'

"Anayasaya uymak AİHM kararlarına, AYM kararlarına uymakla olur. Örneğin önünüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor. 1 Mayıs, Taksim'de kutlanması gereken işçi bayramıdır ve 1 Mayıs'ta işçiler Taksim'e çıkmak, Taksim'de kutlamak, kanlı 1 Mayıs'ların yasını matemini orada yaşamak istiyorlar. Taksim'i 1 Mayıs'a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar."

"Yargı 'Taksim 1 Mayıs'ta açık olsun' derken, hala Taksim'i kapalı tutmak bir kompleksten başka bir şey değil. Taksim Meydanı'nı egemenliğiniz bayrağı olarak görürseniz siz aslında muktedir değilsiniz demektir. İşçiler orada hakkını arıyorsa sonra da evine dönüyorsa siz muktedirsiniz demektir. Taksim'i 1 Mayıs'a açın. İçeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayıp kutlanmasına izin vermek bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir. Yasaklarsanız belki bir gün başka bir 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs'ta siz iktidarda olmazsınız.

"Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim. Orada olacağım, işçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs'ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. açın özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart'ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son seçimlerin birinci partisinin genel başkanınına diyorum ki; elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın!"

MAKBULE ÖZER TEPKİSİ

"Çetin Doğan'ı ve yaşlı insanı sırf 28 Şubat'tan hesap soruyoruz diye hapishanede tutmak yakışmaz. Yine 83 yaşında Makbule Özer var. Türkçe bilmiyor. Bu da adalet değil. 83 yaşında Türkçe bilmeyen kadını bilmeden muayene ettiği birisi için hapiste atmak taban yapar terör örgütüne. Güçsüzleştirmek için demokrasi lazım, kendine güvenmen lazım. 83 yaşındaki kadınlarla hastalarla uğraşarak devlet gücü, otoritesi tesis edilmez. Yapmayın, vazgeçin bunlardan."

'HATAY’I DA YÜZDE 60 FARKLA ALMAYA BURADAN ANT İÇİYORUM'

"Hatay’ı alsa yalnız bırakmayacağız, belediyeyi ve iktidarı nasıl takip edeceğimizi nasıl yapıcı sert bir muhalefet yapacağımızı nasıl Hatay’da bundan sonra da gelecek seçimi de öyle küçük farkla değil, Hatay’ı da yüzde 60 farkla almaya buradan ant içiyorum, söz veriyorum."

'ANTALYA TELEFERİK FACİASINDA DELİL DURUMU DEĞİŞTİ, BİR VİDEO ORTAYA ÇIKTI'

"(Antalya teleferik faciası) Biz suçluların kamu görevlisi de olsa kovuşturulmasını soruşturulmasını, suçluysa cezalandırılmasını savunuyoruz. Başkanımız kendinden sonra 3 kez denetlenmiş teleferiğin kazasından sorumlu! Olacak iş değil, tutuklama siyasi ama şimdi itirazlarımız da reddedilmişti, delil durumu değişti yeni bir video ortaya çıktı. Videoda görevli arızayı görüyor sistem otomatik kapatıyor bir süre telefonla konuşuyor bakıyor ve sistemi açmaması gerekirken bilirkişi raporu o yünde aksi bir şey varsa onun da hakkına girmek istemem manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Hemen durdurup koşarak ayrılıyor oradan. Maalesef dosyada sistemin otomatik kapattığı yani kontrolü yapılmış ,kontroller sorun yok demiş hata olunca kaza olmuyorsa sistem çalıştı demektir onu manuel başlatan kişinin ifadesi, o kişi şöyle demiş ‘Seçimler yaklaşıyordu, seçimlerden önce teleferik hemen çalışsın dediler 3 aylık olması gereken bakımı 15 günde yaptırdılar sorumlusu da Mesut Kocagöz’dür ‘ deyip, oysaki o genel müdür falan değil Kepez Belediye Başkan adayı. Meğersem ortaya çıkıyor ki sistem durmuş bu ifadenin sahibi çalıştırmış. Şimdi mutlaka yeni bir itiraz yapılacak. Artık vicdan diyoruz biraz edep diyorum Mesut Kocagöz’ü özgürlüğüne ve Kepez’e kavuşturun diyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar