'Millet İttifakında yer alacağını açıklayan İnce, bölen iddiasını boşa çıkardı ama bu iş hiç belli olmaz'

'Millet İttifakında yer alacağını açıklayan İnce, bölen iddiasını boşa çıkardı ama bu iş hiç belli olmaz'
'Dün itibarıyla Muharrem İnce’siz hesap yapılamaz.'

Muharrem İnce’nin ‘Memleket Hareketi’ başlatmasına ve kendisine yönelik eleştirilere yanıt vermesine ilişkin yaptığı açıklamada Millet İttifakı içerisinde kalacağını söylemesine dikkat çeken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü "Muharrem İnce ne getirir ne götürür" başlıklı köşe yazısında "Bu iş hiç belli olmaz" ifadelerini kullandı.

İnce’nin eline aldığı iki su şişesini göstererek "Bu Cumhur İttfakı, bu Millet İttifakı ben bundan buna geçmiyorum" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Selvi, "Eline iki su şişesini alarak verdiği Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı örneği yerindeydi. Millet ittifakında yer alacağını açıklayarak, "bir bölen" iddiasını boşa çıkardı. Ama bu iş hiç belli olmaz" ifadelerini kullandı.

"Muharrem İnce siyasette iş yapar mı?" diye Soran Selvi, "Dün itibarıyla Muharrem İnce’siz hesap yapılamaz" diye ekledi.

Selvi’nin yazısındaki söz konusu kısım şöyle:

"Eline iki su şişesini alarak verdiği cumhur ittifakı ve millet ittifakı örneği yerindeydi. Miting meydanlarında da bu tür yöntemleri kullanması etkili olur. Millet ittifakında yer alacağını açıklayarak, "bir bölen" iddiasını boşa çıkardı. Ama bu iş hiç belli olmaz.

29 Ekim’den önce ikinci önemli basın toplantısını yapacağını açıkladı. Böylece kuracağı  "Memleket Partisi"ne bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Muharrem İnce’nin ne getireceğinden ziyade ne götüreceği daha önemli. Yüzde 50 artı 1’in geçerli olduğu, yüzde 0.5 oy oranının dahi önemli hale geldiği yeni sistemde İnce’nin, CHP’den ne götüreceği daha önemli hale geldi. CHP, Muharrem İnce’yi hafife almakla hata yapıyor ama anketlerde fena gözükmüyor.

Peki Muharrem İnce siyasette iş yapar mı? Çapı ne olur bilmem ama yapar. Şimdiye kadar 2023 Cumhurbaşkanlığı denkleminde Muharrem İnce yoktu. Dün itibarıyla Muharrem İnce’siz hesap yapılamaz."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar