MHP'li Yalçın, AKP'li Türkeş'in 'azgın milliyetçilik' yazısına yanıt verdi: İhanetle eş değer

MHP'li Yalçın, AKP'li Türkeş'in 'azgın milliyetçilik' yazısına yanıt verdi: İhanetle eş değer
'Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz' diyen AKP'li Türkeş'e yanıt, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan geldi.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in 'azgın milliyetçilik' konulu yazısını hedef alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Ülkücü hareket üzerinden Türk milliyetçiliğini davasının bugünkü neferlerini azgınlıkla suçlamak, ihanetle eşdeğerdir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in "Azgın Milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine" başlıklı yazısına yanıt verdi.

Türkgün gazetesine açıklama yapan MHP'li Yalçın, "MHP’ye zarar vermek maksadıyla partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliği davasına 'azgın' yaftasını yapıştırmaya cüret eden Tuğrul Efendi’nin kerameti kendinden menkul bir 'azgın milliyetçilik' iddiası ortaya atması; bu hususta bir şey bildiğinin değil, sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce bulduğunun işaretidir" dedi.  

'İHANETLE EŞ DEĞERDİR'

"Türk milliyetçiliğinin bilime aykırı olduğunu ileri sürmenin Nihal Atsız'ı ve Alparslan Türkeş'i inkar anlamına geleceğini" söyleyen Yalçın, "Ülkücü hareket üzerinden Türk milliyetçiliğini davasının bugünkü neferlerini azgınlıkla suçlamak, ihanetle eş değerdir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, "Türk milliyetçiliği en çetin mücadeleleri 12 Eylül 1980 öncesinde Başbuğ Alparslan Türkeş’in liderliğinde, "azgın" komünizme karşı vermiştir. Bu uğurda binlerce şehit vermiştir" ddiasında bulunan Yalçın, "Eğer bugün MHP ve Ülkücü Hareket’in durduğu yer azgın milliyetçilikse Başbuğ Alparslan Türkeş’li yıllar nereye konacaktır?" diye sordu.

Yalçın, "Siyasette de devlet politikasında da maşeri vicdanın milliyetçi düşüncenin ışığında şekillenmesinden gocunanlar; aidiyet hislerini, mensubiyet şuurlarını sorgulamalıdır. MHP ve Ülkücü hareketin Türk milliyetçiliği ülküsü yolunda bütün Türkiye’nin hayrına sürdürdüğü dinamik, etkin ve bir o kadar da kucaklayıcı ve birleştirici siyasi mücadele, kıyamete kadar sürecektir. Bu kutlu kavgayı içimizden topladıkları birkaç dönme ve devşirmeyi istismar ve iğfal ederek sekteye uğratacaklarını sananlar, aldanmaktadır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkeş, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı’nın (TÜDEV) resmi internet sitesinde "Azgın Milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Türkeş, "Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım" demiş ve "Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir. Bu nedenle de milleti temsil edemez" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar