Kılıcı hâlâ elinde tutanların tehdidi | Ali Duran Topuz: 'Kılıç artığı' sözü sevmediğimiz birine söylendi diye hafife alınamaz

Selvi’nin ‘değişime’ dair yazısına MHP’den nefret söylemi içeren 'Kılıç artığı" sözüyle cevap geldi. Ali Duran Topuz: "Şiddetle yok etme tehdidini taşıyan bu söz, sevmediğimiz birine söylendi diye hafife alınacak bir söz değil."

Artı Gerçek - AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Osman Kavala'nın ve Gezi protestocularının tutukluluk sürelerinin Türkiye'ye sağladığı faydayı sorguladı. Bunun üzerine MHP'den Hüseyin Özkan, Selvi'yi Alevi kimliği üzerinden nefret söyleminde bulundu, "Kılıç artığı" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz yaptığı değerlendirmede, "Bahçeli ve diğer MHP’liler, bunu Aleviler için yüzyıllar sonra yeniden kullanmış oldular. Selvi içine doğmuş olduğu Alevi toplumunu reddetmiş bir insan olsa bile kılıçtan uzakta değil, öyle anlaşılıyor. Çünkü “Kılıç artığı” diyenler kılıcı elinde tutanlar. Bu nedenle Abdulkadir Selvi iktidar medyasından biri diye geçiştirilecek bir iş bir laf olmamalı bu. “Arkanda iktidar olsa bile kılıcım senin boynunda, doğduğun kimliği taşıyanlarla beraber senin canın da benim hedefimdir” deniliyor. Şiddetle kıyma, yok etme tehdidini taşıyan bu söz, sevmediğimiz birine söylendi diye hafife alınacak bir söz değil. Fakat ne yazık ki bu söze yönelik tepkiler, mesela ıstakoz meselesi kadar yoğun ve etkili olmadı" dedi.

ERDOĞDAN'DAN DEĞİŞİM MESAJI

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ikinci parti durumuna düşmesinin ardından parti içinde ve çevresinde ‘değişim’ tartışmaları hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise seçimlerin ardından partisinin grup toplantısında ‘değişim' mesajı vererek “Milletimiz bizden özeleştiri yapmamızı istedi, gereğini yerine getireceğiz” dedi.

Erdoğan'ın 9 Mayıs’taki ABD ziyareti öncesinde Selahattin Demirtaş ile Gezi Davası tutukluları da gündeme geldi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de 17 Nisan’da yayınlanan yazısında 'Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı?' başlıklı yazısında bu konulara değindi.

'AK PARTİ'YE NE FAYDA SAĞLIYOR?'

Selvi'nin yazısındaki şu kısım ise dikkat çekti: "Strateji heyetinin tartıştığı noktalardan biri de AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi oldu. Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?"

MHP'Lİ YÖNETİCİDEN SELVİ'YE NEFRET SÖYLEMİ

Selvi'nin bu yazısı, MHP yönetimini rahatsız etti. MHP'li üst yöneticiler bugün sosyal medya hesaplarından benzer paylaşımlar yaparak Selvi'yi hedef alırken, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan ise yıllar önce Sünni anlayışı seçen Selvi'nin Alevi kökenine atıf yaptı. "Kılıç artığı" diyerek nefret söyleminde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2017’de Meclis’teki konuşmasında Selvi’yi aynı ifadeleri sarf ederek hedef almıştı. Bahçeli, şu sözleri sarf etmişti: “Bu kılıç artığı şahsın MHP’ye karşı olumsuz tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu, hasım mı, bu sorunun cevabı ise belirsizdir.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar