Karamollaoğlu'ndan 'İnsan Hakları Eylem Planı' değerlendirmesi: Soruyorum ne değişecek?

Karamollaoğlu'ndan 'İnsan Hakları Eylem Planı' değerlendirmesi: Soruyorum ne değişecek?
Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, 'İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin, "Soruyorum ne değişecek? Zihniyet değişmeden, sadece kanunları nizamları tüzükleri değiştirmek bir mana ifade etmiyor. Esas mesele yaklaşımda zihniyette iş tutuşta" yorumunda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat sürecinin yıl dönümünü hatırlatan Karamollaoğlu, "28 Şubat’ın mağduriyetlerinin bütünü ile ortadan kaldırılmış olduğunu söylememiz mümkün gözükmüyor. Bu mağduriyetler tamamen ortadan kaldırılmadan 28 Şubat ile hesaplaşmak mümkün değildir" dedi. Karamollaoğlu, "28 Şubatların tekrar etmemesi, o dönemim aktörlerinin veya varislerinin yapılan hataları görüp kabullenmeleri ve bunu itiraf etmeleri ile mümkün. Siyasetçiler, medya mensupları, STK temsilcileri başta olmak üzere herkes üzerine düşeni almalı. Bir daha böyle bir kalkışmanın olması akla bile gelmemeli" yorumunda bulundu.

'İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI' DEĞERLENDİRMESİ: SORUYORUM NE DEĞİŞECEK?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı 'İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin değerlenimelerde bulunan Karamollaoğlu, "Soruyorum ne değişecek? Zihniyet değişmeden, sadece kanunları nizamları tüzükleri değiştirmek bir mana ifade etmiyor. Esas mesele yaklaşımda zihniyette iş tutuşta" dedi.

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Eğer bunlar sağlanmazsa sadece kağıt üzerinde bir takım ifadeleri dile getirerek hiçbir konuyu düzeltemezsiniz adalet bunun başında gelir. Adalet fikri ve düşünce hürriyetini korumaya matuf olmalıdır. Adalet haksızlıklar karşısında mazlumun yanında olmalıdır, İktidarın değil.  Aslında demokrasilerde adalet iktidarı elinde bulunduranlara karşı mazlumları koruyacak bir mekanizma olarak karşımıza çıkmaktadır. Yoksa tahakküm edeni koruyan bir adalet anlayışı huzuru ve barışı tesis edemez."

    

'KADEMELİ NORMALLEŞME' ADIMLARI

Geçen gün Kabine Toplantısı'nın ardından başlatılan 'kademeli normalleşme' adımlarına ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, "Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir tüm insanlık olarak karşı karşıya kaldığımız koronavirüs salgını süreci ile ilgili bu hafta başında alınan normalleşme kararlarına temas etmekte fayda görüyorum. Temennimiz; süreç içerisinde desteksiz kalan ve ne yapacağını bilemez durumda adeta entübe olan esnaflarımız kendilerini toplarlar" değerlendirmesinde bulundu.

OKULLARIN AÇILMASI

"Bu meselede bir başka önemli husus ise eğitimle ilgili alınan kararlardır. Bu kararlar tatmin edici gözüküyor dememiz şu an da tam olarak mümkün değildir. Bir şaşkınlık hali yaşanıyor, tıpkı geçmişte yaşandığı gibi. Uzaktan eğitim kararı alındığı zaman bir alt yapının olup olmadığına bakılmadı bile" diyen Karamollaoğlu, okulların açılması sürecinde acil olarak yapılması gerekenleri deşöyle sıraladı:

- Okulların güvenle açılabilmesi için gerekli koşulları en kısa sürede sağlanmalıdır.
- Önceliğimiz çocuklar ve öğretmenler dâhil, herkesin sadece sağlığını korumak için yaşantısını kısıtlamak değil; sağlık ve günlük yaşam arasında en uygun dengeyi kurmak olmalıdır.
- Okulları güvenli bir şekilde açtıktan sonra, okulların kapalı olduğu dönemin öğrenme kayıplarını tespit etmek, çocukların bu süreçte kaybettikleri sosyal ve duygusal sağlığı yeniden temin etmek, ek eğitim yaklaşımlarıyla eşitsizlikleri gidermek için gerekli tedbirleri alarak kaybı telafi etme çabasına odaklanmak, öncelikli amaç olmalıdır.  
- Okulları yeniden açmak, normale dönmek olarak düşünülmemelidir! Zira ortada tam bir yılını kaybetmiş milyonlarca çocuk var. Bu nedenle; önümüzdeki süreçte eğitim öğretim alanında sadece öncekinden farklı değil, eğitimi bütünü ile alarak bir acil eylem planı hayata geçirilmelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar