HDP'li Günay: Türkiye birbirine benzeyen, iki kutuplu siyasete mahkum değil

HDP'li Günay: Türkiye birbirine benzeyen, iki kutuplu siyasete mahkum değil
Dersim'de konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, 'Emek ve Özgürlük' ittifakının iki kutuplu yapıya alternatif olduğu, toplumun birbirine benzeyen iktidar ve muhalefete mahkum olmadığını söyledi.

Remzi BUDANCİR 


+GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) halk buluşmaları sürüyor. HDP heyetinin Malatya ve Elazığ'ın ardından bugünkü durağı Dersim.  

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Necdet İpekyüz, Alican Önlü ve PM üyelerinin yer aldığı heyet ilk olarak Demokratik Alevi Derneği'ni ziyeret etti. Toplantıya HDP Dersim il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

GÜNAY: YENİ BİR SÜRECİ ÖRMEYE BAŞLADIK 

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Malatya ve Elazığ programlarından söz ederek, halkın benzer sorunlar yaşadığını söyledi. HDP olarak daha öncede olduğu gibi şimdi de alanlarda olduğunu hatırlatan Günay, "Bizler kaç gündür Malatya, Elazığ ve Dersim’deydik. Bitlis, Muş ve Bingöl’de de heyetimiz olacak. Türkiye’nin başka illerinde de eş zamanlı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.  Sokaklarda, mahallelerde kadınlarla, gençlerle yeni bir süreci örmeye başladık" dedi. 

'TÜRKİYE TOPLUMU İKİ KUTUPLU SİYASEYE MAHKUM DEĞİL'

Türkiye'deki kutuplaşma atmosferine de değinin Günay, 'Emek ve Özgürlük' ittifakının iki kutuplu yapıya alternatif olduğunu vurguladı: 

"Türkiye toplumu iki kutuplu siyasete, birbirine benzeyen iktidar ve muhalefete mahkum değil. Bunun karşısında Emek ve Özgürlük ittifakı var. Türkiye’nin demokrasi sorununa karşı çok güçlü bir demokrasiye ihtiyaç var. Bu hattı büyütmek için HDP tüm tarihsel sorumluluğunu yerine getirecektir. HDP; Türkiye’nin, kadınların, gençlerin, emekçilerin, Alevi ve tüm inançların umududur. AKP, tüm bu toplumsal dinamiklere karşı savaş ve kırım politikaları yürütüyor. Buna karşı da mücadele etmeye devam edeceğiz. Hızır hepimizin yar ve yardımcısı olsun"

'İKTİDAR ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR' 

AKP'nin ülkeyi bir uçuruma sürüklerken, savaş konsepti ile kendi iktidarını uzatmaya çalıştığını belirten Günay, "Bunu en çok Dersimlilere bilir. Savaş ve tecrit politikası iktidarın topluma düşmanlık ettiğinin açık göstergesi." diye konuştu. 

'SALDIRI KONSEPTİ UYGULANIYOR'

Partilerine yönelik saldırıların devam ettiğine de dikkat çeken Günay, baskıla rarağmen HDP'nin üçüncü yolun mümkün olduğunu gösterdiğini söyledi:

"HDP her yerde direnmeye devam ediyor. Geliştirdiği güç ezber bozan siyaset tarzı Türkiye’de kimliklerin farklılıkların bir araya yaşayabileceğini,  üçüncü yolun mümkün olduğunu gösterdi. 
Kobani kumpas davası, kapatılma davası, tutuklama ve göz altılarla siyaset dışına iletilmeye çalışılsa da HDP, iktidarın baskı ve zor sömürüsüne, emek sömürüsüne karşı ekolojik yıkım ve savaş politikasına karşı mücadeleye devam etti."

'SAVAŞ KONSEPTİNİN EN İYİ DERSİMLİLLER BİLİR'

AKP ülkeyi bir uçuruma sürüklerken savaş konsepti ile kendi iktidarını nasıl uzatabiliriz diyerek bir düşmanlık politikası yürütüyor.  Bunu en çok Dersimlilere bilir.  Savaş ve tecrit politikası aslında bu iktidarın yürütme topluma düşmanlık etmenin açık göstergesi. 

'ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜR OLANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ' 

Konuşmasında Dersim'in tutuklu olan siyasetçilerine de değinen Günay, "Rehin tutulan her bir siyasetçi arkadaşımız Özgür kalıncaya kadar Mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar