Gelecek Partisi: Reform dedikçe parti kapatma davaları havada uçuştu

Gelecek Partisi: Reform dedikçe parti kapatma davaları havada uçuştu
‘Millet aman siz reform demeyin, Allah rızası için de reform yapmayın, noktasına geldi.’

ARTI GERÇEK- Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Genel Merkez’de düzenlediği haftalık basın toplantısında 2020 yılını değerlendirdi.

Özcan, 2020 yılının, salgın dolayısıyla bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok şeyin durduğu ve aksadığı bir yıl olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Özcan, "Dünyada ekonomik faaliyet, ticaret, eğitim ve sosyal hayat ciddi anlamda aksadı, hatta zaman zaman durdu. Ama dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerinin çoğunluğunda adalet durmadı, demokrasi donmadı, hukuk rafa kalkmadı" dedi.

Türkiye’de 2020 yılının; demokrasinin, adaletin, hukuk devletinin rafa kaldırıldığı, medyanın susturulduğu bir yıl olduğunu ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

‘REFORM DEDİKÇE PARTİ KAPATMA LAFLARI HAVADA UÇUŞTU’

"On binlerce insan Cumhurbaşkanı’nın kendisine açtığı davalarla meşgul. Binlerce insan düşüncesini ifade ettiği için mahkeme kapılarında ve duruşma salonlarında sürünüyor. Bütün bu tabloyu ortaya çıkaran iktidar ise hiçbir şekilde sorumluluk almıyor. Son bir ay içerisinde reform dedikçe siyasi parti kapatma, reform dedikçe siyasi partileri ortadan kaldırma, tabipler birliğini kapatma, onu içeri atma bunu tutuklama lafları havada uçuştu. Millet ‘aman siz reform demeyin’, ‘Allah rızası için de reform yapmayın’ noktasına geldi.

"Ayrıca siz kendinize yakışan hukuk reformunu zaten yaptınız. Mesela; bir sıkımlık demokratik canı olan Anayasa Mahkemesi’ni de artık bir arka bahçeye dönüştürdünüz. Siz adalet reformu yaptınız. Mesela; serbest bıraktığınız mafya liderleri siyasi parti başkanlarını ölümle tehdit ediyor. Siz ekonomik reformu yaptınız. Mesele Türkiye artık dünyanın en fazla faiz veren ekonomisi."

‘YANDAŞ MÜEAHHİTLERE 30 MİLYAR TL, ASGARİ ÜCRETLİYE 500 TL’

2825 TL olarak belirlenen asgari ücreti de değerlendiren Özcan, asgari ücretlilerin yine açlık sınırına mahkûm edildiğini söyledi.

Özcan, "Asgari ücret bir bütçe meselesi değil bir tercih meselesidir. Siz ilan ettiğiniz rakamla tercihinizi kimden yana kullandığınızı gösterdiniz aslında. Yandaş müteahhite 2021 bütçesinden 30 milyar TL, asgari ücretliye 500 TL. Kendi patronlarınıza vergi muafiyetleri ve istisnaları, şu ağır salgın döneminde asgari ücretliye ve esnafa vergi. Bu artışla aylık asgari ücret sadece 300 Euro oldu. Avrupa’da Arnavutluk’tan sonra en düşük asgari ücret düzeyine düşürdünüz ülkeyi. Artık eserinizle gurur duyabilirsiniz" diye konuştu.

‘ULUDERE AYDINLATILMALI’

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, Roboski katliamına da değindi, "9 yıl önce yaşanan Uludere’nin acısının hâlâ yüreğimizde olduğunu ifade etmek istiyorum. Uludere aydınlatılmalı, sorumlular hukukun önüne derhal çıkarılmalıdır" dedi.

Özcan, 2021 yılının tüm insanlığa hayır, sağlık, huzur, refah ve mutluluk getirmesini temenni etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar