Erdoğan: İstanbul için beka meselesi haline gelen deprem gerçeği gözardı edilemez

Erdoğan: İstanbul için beka meselesi haline gelen deprem gerçeği gözardı edilemez
Olası İstanbul depremine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarını geri plana itme lükslerinin olmadığını söyledi. Erdoğan, hükümet olarak bu konuda gerekli destekleri vereceklerini belirtti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

RİSK AZALTMA FAALİYETLERİ: Karadeniz'de 13 bölgede risk azaltma faaliyetlerine başlıyoruz. Derelerimizdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vererek, yoğun yağış dönemi başlamadan gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz.

SESLERİ ÇIKMADI: İstanbul'un göbeğindeki bir parkta basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız hayatını kaybetti. Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı.

DEPREM: 6 Şubat depremlerinde aynı kesimlerin aldıkları tavırları gayet iyi hatırlıyoruz. Devletimizin kurumlarına karşı çok yoğun bir linç kampanyası yürüttüler. Ekonomik zorluklarımız depremin omuzlarımıza bindirdiği yükle daha da ağırlaştı. Asrın felaketin üstesinden asrın birlikteliğiyle geliyoruz. 80 bine yakın konutu ve köy evini teslim ettik. Her ay 10-15 bin konutun teslimatını yaparak yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur. Başta deprem olmak üzere ülkemizin doğal afetlere karşı hazırlık eksiklikleri süratle giderilmelidir. Türkiyemiz için kentsel dönüşüm çalışmaları zorunluluktur. Deprem İstanbulumuz için beka meselesi haline gelmişken, deprem gerçeği kendini hatırlatırken hiçbirimizin dönüşüm projelerini geri plana itme lüksü yok. Hükümet olarak kentsel dönüşüm, sel ve taşkın riskini azaltmak gibi can ve mal emniyetini sağlayacak her türlü projeye gereken desteği vereceğiz. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar