DEM Partili Ağrı Belediye Eşbaşkanı Akkuş belediyeye toplu taşıma aracıyla gidiyor

Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı DEM Partili Mehmet Akkuş, belediyeye toplu taşıma aracıyla gidiyor. Eski başkan AKP'li Savcı Sayan'ın uzun namlulu silahlı korumalarla sokakta gezdiğini hatırlatan Akkuş, “Kendimizi koruyacak şey komşumuz bu insanlar mı?" dedi.

Şenol BALI


VAN - Ağrı Belediyesi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den DEM Parti’ye geçti. DEM Partili Hazal Aras ve Mehmet Akkuş, oyların yüzde 51’ini alarak belediye eşbaşkanı seçildi. DEM Parti’nin seçimlerden önce tespit ettiği taşıma seçmenlerin kentteki okullarda gruplar halinde oy kullanması, DEM Parti'nin kazanmasını engelleyemedi.

KANGREN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Seçimleri, yaklaşık 9 bin oy farkıyla kazanan Aras ve Akkuş, mazbatalarını aldıktan sonra görevlerine başladı. AKP’li Savcı Sayan ile son aylarda yerine geçen Metin Karadoğan döneminden kalan borçların tespiti içi çalışmalarını sürdüren eşbaşkanlar, müfettiş ve yeminli mali müşavirlerden oluşan bağımsız heyet talebinde bulundu. Eşbaşkanlar, kentin kangrene dönen sorunlarını çözmek için de kolları sıvadı; alt yapı yenileme, asfalt ve temizlik çalışmalarına başladı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIYOR

Zaman zaman temizlik kampanyalarına katılarak çöp toplayan Aras ve Akkuş, geride kalan günlerde halkla iç içe bir görüntü sergiliyor. Eşbaşkan Mehmet Akkuş’un makam aracı yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, koruma bulundurmaması ve gece geç saatlere kadar kentin kahve sokaklarında halka sohbet etmesi sosyal medyada gündem oldu. Her sabah, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki evinden belediyeye gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanan Akkuş, gün içeresinde de yine bu araçlarda seyahat ederek kadınlar ve gençlerle konuşuyor, sorun ve taleplerini not alıyor.

baskan.jpg

'HALKA VERDİĞİM SÖZÜ TUTUYORUM'

Artı Gerçek’e konuşan Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Akkuş, halka verdiği sözü yerine getirdiğini söyledi. Uzun yıllar Kürt siyasetinde aktif görevlerde bulunan Akkuş, insanlarla beraber olmaktan güç aldığını vurguladı. Akkuş, “Yıllardır alanda ve halkla beraberim. O zaman da halkla beraber olmak bana büyük bir motivasyon oluyordu. Güç alıyorum insanlardan. Normal hayatımda insanlarla iç içeyim. Eğer seçilirsem böyle yapacağım demedim, doğalında gelişiyor. Bizler, Ağrı halkına verdiğimiz sözü tutmak zorundayız" dedi.

'SORUNLARI YAKINDAN BİLDİĞİNDE ÇÖZÜMÜNDE RAHAT EDERSİNİZ'

Mesai saatlerinden sonra da sokaklarda, işyerlerinde insanlarla sohbet ettiğini belirten Akkuş, bu yöntemle sorunların tespit ve çözümünün daha kolay olduğunu anlattı ve ekledi: "Akşamları çıktığımda sokakta, dükkânlarda insanlarla sohbet ediyorum, çay içiyoruz. İnsanlar, kendileri ile beraber olmamızı istiyor. Beklenti buyken nasıl kaçabiliriz ki insanlardan. Halkın sorunlarını, durumunu yakından bildiğinizde çözüm konusunda da daha rahat edersiniz. Araç konusundaki sorunlarımıza rağmen kentin sorunlarını yoğun bir mesai ile çözmeye çalışıyoruz. İl Özel İdaresi, belediyedeki araçlarını biz gelir gelmez geri çekti. Alt yapı açısından büyük sorunlarımız var. Asfalt olmayan mahallelerimizde bu ay içerisinde çalışmaya başlıyoruz. Ağrı’yı bir şantiyeye çevireceğiz. Çünkü insanlar mağdur. Yol yok, su yok."

'KELEŞLER VE 56-60 KORUMA İLE SOKAKLARDA GEZİLMESİ SORUNUMUZ VARDI'

Eski Belediye Başkanı AKP'li Savcı Sayan’ın 2022 yılında uzun namlulu silahlarla ve korumalarla kenti dolaştığını hatırlatan Akkuş, "Bizim yaptığımız aslında olması gereken. Ama maalesef halkın seçtiği insanların yürüttüğü pratikler bunu anormalmiş gibi gösteriyor. Ağrı’da da bu sorunumuz vardı. Önceki belediye başkanının keleşlerle, 50-60 korumayla sokaklarda gezmesi durumu vardı, zırhlı araçlara biniyordu. Oysa bu insanlar bize oy veriyor. Kendimizi koruyacak şey komşumuz, akrabamız veya tanıdıklarımız olan bu insanlar mı? Bizi koruyacak olan onlar aslında" dedi.

Öne Çıkanlar