CHP'li Emir: Bugüne kadar vatandaşlara gerçek bilgi verilmemiş

CHP'li Emir: Bugüne kadar vatandaşlara gerçek bilgi verilmemiş
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına yönelik tepkiler sürüyor.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün düzenlediği basın toplantısında aslında bütün pozitif vakaları açıklamadıklarını söylediğini belirterek, "Bu güne kadar vatandaşlara gerçek bilgiler verilmemiştir" dedi. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün basın toplantısında Coronavirus salgınına ilişkin verilerle ilgili itirafta bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sayın Bakan bir şeyi doğru yaptı dün akşam. Aslında bütün pozitif vakaları açıklamadıklarını ve pozitif vakalarda şikayet olunca takibe aldıklarını ve bir kısmının hastaneye yatırıldığında 'hasta' dedikleri kişileri açıkladıklarını söyledi. Bakan diyor ki, 'asemptomatik vakalar aslında daha fazla, hangi birini açıklayalım, buluyoruz açıklamıyoruz, biz hasta olanı açıklıyoruz'. Bu bir itiraftır, bugüne kadar vatandaşlara gerçek bilgiler verilmemiştir. Bilim Kurulu'nun görevi son derece kritik bir noktaya geldi? Bilim Kurulu üyeleri dün akşama kadar, Covid pozitif ama şikayet belirtisi olmayan kişilerin açıklanmadığını biliyor muydu bilmiyor muydu? Bu sorunun cevabını hem sayın bakan vermeli hem de bizim hocalarımız sorumluluk almalılar."

'ARADAKİ FARK' 20 KAT DEMİŞTİ

CHP'li Emir geçtiğimiz gün, Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'ne girilen verilerin olduğu bir belgeyi paylaşmış ve  10 Eylül günü 157 bin 975 kişiye yapılan Covid-19 testlerinden 29 bin 377'i pozitif çıktığını, aynı gün için bakanlığı açıkladığı hasta sayısı bin 512 olduğunu söylemişti. Aradaki farkın 20 kat olması dikkat çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar