Cem Küçük: Erdoğan ve Bahçeli iki konuda hemfikir

Cem Küçük: Erdoğan ve Bahçeli iki konuda hemfikir
Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Osman Kavala ve Gezi Parkı davası hakkında hemfikir olduklarını savundu.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları ve Abdulkadir Selvi'nin yazıları sonrası Osman Kavala ile Gezi Parkı davası mahkumiyetleri yeniden kamuoyu gündemine geldi. Kavala'nın avukatının son bir ayda yaptığı iki itiraz başvurusu mahkeme tarafından reddedilirken, mayıs ayı başındaki üçüncü itiraz ise henüz sonuçlanmadı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük de bugünkü yazısında tartışmaya katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş konusunda hemfikir olduklarını ve herhangi bir tavır değişikliğine gitmeyeceklerini savundu.

'AKP-MHP BİRLİKTELİĞİ BOZULMAZ'

28 Şubat davasında dolayı tutuklu olan generaller konusunda adım atılabileceğini belirten Küçük, şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala, Gezi Davası ve Demirtaş gibi konularda asla geri adım atacağını düşünmüyorum. AK Parti-MHP birlikteliği bozulmaz. Ne Bahçeli bunu ister ne Erdoğan. Her iki liderin hemfikir olduğu konular Kavala, Gezi ve Demirtaş gibi konulardır. Sayın Bahçeli ne düşünüyorsa Sayın Erdoğan da onu düşünüyordur. Yani bir farklılık yok.

Yumuşama konusunda adım atılacak konular vardır. Mesele 28 Şubatçı paşalar. Hepsi cezaevinde ve yaşları ilerledi. Onların tahliyesi konusunda bir fikir anlaşması olabilir. Dikkat ederseniz ne Erdoğan ne Bahçeli bu konuda herhangi bir olumsuz görüş bildirmediler.

Osman Kavala ve Gezi konusunda ben Erdoğan’ın geri adım atacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey MHP ile aranın bozulması demektir. Böyle bir şey mümkün görünmüyor. Sayın Erdoğan’ın geri adım attığı konular var, doğru. Ama o konular daha ziyade dış politika ile ilgili. Anayasayı değiştirmek isteyen AK Parti herhâlde MHP’nin 50 vekilinin oyuna ihtiyaç duyacaktır."

Öne Çıkanlar