AKP'li belediye başkanı istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanladı

AKP'li belediye başkanı istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanladı
AKP'li belediye başkanı Arı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından partisinden istifa ettiği iddia edilmişti.

Nevşehir'in AKP'li Belediye Başkanı Rasim Arı, partisinden istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın, ildeki yolsuzluk dosyalarından rahatsız olduğu ve bu sebeple partisinden istifa ettiği öne sürülmüştü. Konuyla ilgili Arı’yı aradığını belirten İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, "Kendisi bana partisinden istifa ettiğini doğruladı. AK Parti yönetimi baştan beri Belediye’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı" demişti.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Arı, "Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiçbir platformda açıklamam olmadığını ve kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim" dedi.

"Gençliğimin ilk yıllarından beri bu davanın bir neferi olarak her seviyede gönülden sunduğum hizmetler hiç beklentim olmamasına rağmen beni bu kutlu davanın Nevşehir'de hizmetkarı yaptı" ifadelerini kullanan Arı, şunları kaydetti:

"Şehrimizde İl Başkanlığı kongre süreci yaşanmaktadır. Bunu istişare etmen için gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi'nde tarafıma devam eden adli ve idari süreçle alakalı herhangi bir telkinde bulunulmamıştır. Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiçbir platformda açıklamam olmadığını ve kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim. Partim ve benim haricimde yapılan açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ediyorum"

Nevşehir Belediyesi'nde eski çalışanlara yönelik yürütülen ‘rüşvet ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar