Kim gülsün, kimler düşsün?

Ligin bitimine iki hafta var ve ne düşecek ne de gülecek takım belli, böylesine ender tanıklık edilir.

Beşiktaş’ın Malatyaspor deplasmanındaki maçını izleyip yazacağım diyerek oturdum ekran karşısına sözüm ona!.. Olası değildi elbette ki bir yanda iktidar destekli Trabzonspor’un düşme potasındaki Denizlispor ile oynadığı, bir diğer yanda da iktidarın eski göz ağrısı lider Başakşehir’in can derdindeki Konyaspor ile mücadelesine  bakmamak. Tam ortada da çok eksikli Beşiktaş lige tutunma çabasındaki Malatyaspor ile karşılaşıyor. Siz olsanız ne yapardınız? Eminim benden farklı bir şey yapmadınız!

Ligin bitimine iki hafta var ve ne düşecek ne de gülecek takım belli, böylesine ender tanıklık edilir. Maçların heyecan kat sayılarının artmasının nedeni ise kuşkusuz yitiren takımların bir alt lige düşme olasalıklarının artacak olması elbette. Gönlünüz kimden yana? İktidar destekli iki takımdan birisi şampiyon olacak bu gerçek. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Alanya’daki görünteleri yansızların Trabzonspor’a bakışını olumsuz etkiledi. İtirazı olan fanatik Trabzonsporlular hakaret ve küfür etmeden aksine savunabilirler. Trabzonspor’a desteğin azalmasının bir başka, belki de daha önemli nedeni ise tartışmasız ‘bakan beyin’ tribündeki sevinç gösterisiydi. Son derece doğal coşku neden ‘antipatiye’ dönüştü? Bu sorunun yanıtı hepimizce malum! Trabzonspor, Denizlispor’ye 2-1 yenildi biz Malatyaspor – Beşiktaş maçını izlerken. Kısa geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik katkılarıyla astronomik transferler yapan Başakşehir de Konyaspor’a 4-3 mağlup oluverdi. Beşiktaş’ın ise kazandığı ‘tartışmaya açık olmayan’ penaltı atışını Caner Erkin gole çevirde ve siyah-beyazlılar ligin dördüncü basamağına yükseliverdi…

Futbol tutkunları için kolayı kimin şampiyon olacağını tahmin etmek zoru ise kimlerin kümede kalacağını kestirmek. İki doksan dakika oynanacak ve Başakşehir 4 puan önde olmanın avantajını kullanacak burazı belirgin. Ya alttakiler?

Son sıradaki Ankaragücü’nün matematiksel olarak ligde kalması olası ancak pretikte pek de olası gözükmüyor. Ankaragücü’nün üzerinde yer alan ve 32 puana sahip takımlardan Kayserispor için umut mevcut. Geçen yıl silahı yanında olsa hakemi vuracağını açıklayan ‘başkanın’ takımı Rizespor’un puanı da 32…  Kader bu ya Beşiktaş’ın dün gece yendiği Malatyaspor da 32 puana sahip… Onun üzerinde yer alan ve Başakşehir’i yenen Konyaspor’un puanı 33 de olsa lige tutunma olasılığı az olan takımlardan… Son iki hafta kuşkusuz gülecek takım ve düşecekler için ızdırap olacak…
Malatyaspor’un Beşiktaş’a 1- yenildiği maç mı? Doğrusu Malatyaspor’un bu oyun ve oyuncularla Süper Lig olarak tanımlanan Türkiye’deki en üst düzey mücadelede yer alması hepsinden ilginç! Beşiktaş defansını ellerini kollarını sallayarak geçen ve ivedi olarak puanlara gereksinim duyan futbolcuların beceri noksanlıkları ‘akıl alır gibi değil’ boylamında dersek, hiç abartmış olmayız. Futbol teknik, fizik ve kondüsyona bağlı bir oyun olarak gözükse de ‘çalışan beyin’ öncelikli gereklilik!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi