Zülfü Livaneli’nin ödüllü romanı 'Engereğin Gözü' dizi oluyor

Zülfü Livaneli’nin ödüllü romanı 'Engereğin Gözü' dizi oluyor
Zülfü Livaneli'nin 7 dile çevrilen 'Engereğin Gözü' romanı, ‘Harem’ kod adıyla dizi oluyor.

Zülfü Livaneli'nin Engereğin Gözü romanı "Harem" kod adıyla dizi olarak uyarlanıyor. Roman Goya Entertainment’ın Ayka Film ile ortak yapımı olarak hayata geçecek. 7 dile çevrilen roman Osmanlı döneminde Harem-Sultan-Hanımağa ilişkilerini ve taht kavgalarını anlatıyor.

Ranini Tv'de yer alan haberde, roman Goya Entertainment’ın Ayka Film ile ortak yapımı olarak hayata geçecek. Bilindiği üzere Goya Entertainment radarımıza Ben Kinsgley ve Josh Hartnettin oynadığı "The Ottoman Lieutenant" (Osmanlı Subayı) adındaki uzun metraj ve birçok ödül alan "Turkish Passaport" adındaki dökümanter filmle girmişti.

KİTABIN KONUSU

17. yüzyılın Osmanlı Sarayı… Bir idam mahkûmu olarak yıllarca ölümü bekleyen şehzâde, birdenbire mutlak iktidarın sahibi olur. Öyle bir iktidar ki bu, ülkesinde yaşayan milyonlarca insanın canı onun iki dudağı arasındadır. Saraydaki siyah haremağası ise, cinsel gücü elinden alınmış bir hadım olarak tam bir iktidarsızlık simgesidir. Ancak bu iktidar alışverişi yön değiştirecek ve padişah mutlak iktidarsızlığın, haremağası ise padişah üzerindeki iktidarın temsilcisi olacaktır.

Öne Çıkanlar