Zeyrek: CHP'li Özdemir Ankara'dan gelen emirle tutuklandı

Zeyrek: CHP'li Özdemir Ankara'dan gelen emirle tutuklandı
'Polis, raporunda ezan olayı ile ilgisi olmadığını, görüntüleri olaydan 90 dakika sonra İhlas Haber Ajansı'ndan indirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Buna karşın apar topar tutuklanıyor.'

İzmir’de cami hoparlöründen Çav Bella şarkısının çalınmasını sosyal medyada paylaştığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saray yöneticilerinin hedef göstermesi sonrası tutuklanan CHP’li Banu Özdemir’e ilişkin tartışmalar sürüyor. Banu Özdemir’in avukatı, müvekkilinin tutuklanması için savcılığa baskı yapıldığını ve soruşturma maddesinin değiştirildiğini açıklarken, Sözcü gazetesi köşe yazarı Deniz Zeyrek de bugünkü köşesinde Özdemir’in apar topar tutuklanması ‘emrinin’ Ankara’da geldiğini yazdı.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta yakınının saldırısına uğrayan iki doktorun saldırganının serbest bırakılması olayını anlatan Zeyrek, "Doktorlara saldıran CHP'li çıksaydı ne olurdu?" başlıklı bugünkü köşe yazısında "İddia ediyorum: Doktorlara saldıran şahıs ile liste açıklayan o kadının CHP ile en ufak bir bağlantısı olsaydı, şimdiye dek sosyal medyada linç edilirdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onların üzerinden CHP'yi hedef alırdı ve saldırganlar tutuklanırdı" diye yazdı. Adana’da Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın da Banu Özdemir gibi benzer bir linç ve hedef gösterme sonucu tutuklandığını hatırlatan Zeyrek, Yıldırım’ın da Özdemir gibi, Erdoğan’ın olayı gündemine almasıyla ‘Ankara’dan gelen emirle’ tutuklandığını kaydetti.

‘SUÇLANDIĞI GÖRÜNTÜLER İHLAS HABER AJANSI’NIN’

CHP’li Özdemir’e ilişkin "Konu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündemine giriyor. Gözaltı dahi gerektirmeyecek bir suçlama söz konusu olduğu halde, emir Ankara'dan geldiği için gözaltına alınıyor" diye yazan Zeyrek, Özdemir’e ilişkin polis raporundaki şu bilgileri aktardı:

"Polis, raporunda ezan olayı ile ilgisi olmadığını, görüntüleri olaydan 90 dakika sonra İhlas Haber Ajansı'ndan indirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Buna karşın, Banu Özdemir apar topar tutuklanıyor."

‘MECZUPLARIN YARGIDA DOKUNULMAZLIĞI VAR…ADALETİNİZ BU MU SİZİN?’

"Ben iki tutuklama ve bir salıverme kararı aktardım. Eminim siz de 50 kişilik saldırı listesi olduğunu TV'lerden açıklayan, komşusunu dahi tehdit eden o kadının ya da bazı kadın meslektaşlarımızı "tecavüzle" tehdit eden meczupların yargıdaki dokunulmazlığını anımsamışsınızdır" ifadelerini kullanan Deniz Zeyrek, şunları yazdı:

"Sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı her fırsatta dile getirdiğimiz şu salgın günlerinde iki genç doktoru hastanelik eden saldırgan tutuklanmıyor. Bir genç, bir korumayla itiş-kakış yaşadığı için tutuklanıyor. 50 kişilik listesi olduğunu öldürmeye üst komşusundan başlayacağını söyleyen kadın adliyede adeta kırmızı halı ile karşılanıyor, "Camilerden şarkı çalınmasına müftülük ne diyecek" diye soran kadın bayram seyran demeden tutuklanıyor.

Salgın günlerinde sağlık çalışanları üzerinden bu kadar çok nemalanan bir iktidara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve tabanına soruyorum: İki doktora saldıran, hastanede terör estiren saldırganın serbest kalmasına niye aynı hassasiyeti göstermediniz?

Adaletiniz bu mu sizin?"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar