Zelenskiy: Ukrayna doğuda yeni bir Rus saldırısına hazırlanıyor

Zelenskiy: Ukrayna doğuda yeni bir Rus saldırısına hazırlanıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini ancak henüz somut bir sonuç olmadığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ve Rusya arasındaki barış görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Zelenskiy, "Ancak şu anda sadece sözler var, somut hiçbir şey yok" dedi.

Reuters haberine göre Zelenskiy, Rus birliklerinin Kiev ve Çernihiv'den uzaklaşma hareketlerine atıfta bulundu ve bunun bir geri çekilme değil, "savunucularımızın çalışmalarının sonucu" olduğunu söyledi. Zelenskiy, Ukrayna'nın "Donbas'a yönelik yeni saldırılar için Rus kuvvetlerinin yığıldığını gördüğünü ve biz buna hazırlanıyoruz" dedi.

‘RUS ORDUSU SALDIRI HAZIRLIĞINDA’

Zelenskiy, Telegram hesabından yayınladığı videoda ise, topraklarımızın bir metresini bile kimseye vermeyeceğini dbelirtti. "Müzakerede konuşulan Kiev ve Çernihiv bölgelerinden Rus ordusunun sözde çekilmesinin aslında Ukrayna askerlerinin başarısı olduğunu biliyoruz. Oturdukları rahat koltuktan bizim askerlerimize savaşmayı öğretenleri savaşa bilhassa iştirak etmeye davet ediyorum."

"Barış zamanında dünya siyasetçilerinin alıştığı müzakere konularının oluşmasının savaş sürecinde beklenmesi yanlış" diyen Zelenskiy, "Donbas bölgesinde yeni darbelerini gerçekleştirmeyi planlayan Rus ordusunun birikmesini görebiliyoruz" dedi.

UKRAYNA: RUSYA HERSON BÖLGESİNDE REFERANDUM HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'nın güneyinde geçici olarak işgal edilen topraklarını kontrol etmek için askeri ve sivil bir yönetim oluşturmaya çalıştığı belirtildi.

Ayrıca ordunun, Herson bölgesinde, Herson Halk Cumhuriyeti adı altında sözde devlet oluşturulması konusunda referandum hazırlıklarına başladığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar