Zelenskiy seslendi: Ukrayna tahıl göndermeye hazır, işaret bekliyoruz

Zelenskiy seslendi: Ukrayna tahıl göndermeye hazır, işaret bekliyoruz
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye bandıralı geminin önünden seslendi: Ukrayna tahıl göndermeye hazır; Ankara ve BM'den işaret bekliyoruz.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, Ukrayna tahılını Karadeniz'den dünyanın geri kalanına taşıyacak gemilerin yola çıkmaya hazır olduğunu belirterek başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den işaret beklediklerini söyledi.

T24'ün aktarımına göre Çornomorsk'taki Türkiye bandıralı Polarnet gemisinin önünde açıklama yapan Zelenski, "Savaşın başından bu yana ilk gemi dolduruluyor. O gemi, bu arkamda duran Türk gemisi. Bu durum, limanın çalışmaya başladığı anlamına geliyor" dedi. 

'TAMAMEN HAZIRIZ'

"Bizim tarafımız tamamıyla hazır" diyen Zelenskiy, "Partnerlerimiz Türkiye ve BM'ye işaret gönderdik. Bizim ordumuz da güvenlik durumunun garantisini sağlıyor" diye konuştu. 

Zelenskiy, "Altyapı Bakanımız Türk tarafı ve BM ile direkt temas hainde. Onlardan başlayabileceğimize dair işaretin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Zelenskiy'nin başlayacak tahıl ihracatı için Çornomorsk'a gittiğini bildirmişti. 

Rusya ve Ukrayna, Rusya'nın bloke ettiği limanlardan Ukrayna tahılının taşınmasını sağlayacak anlaşmaları ayrı ayrı  geçen hafta İstanbul'da Türkiye ve BM ile imzalamıştı. Bu hafta İstanbul'da Müşterek Koordinasyon Merkezi açıldı.

Öne Çıkanlar