Zelenskiy: Donetsk ve Luhansk'ı yeryüzünden silmek istiyorlar

Zelenskiy: Donetsk ve Luhansk'ı yeryüzünden silmek istiyorlar
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, son 4 günde Harkiv'e yönelik Rus bombardımanlarında 18 kişinin öldüğünü, 100'dan fazla kişinin yaralandığını açıkladı

Fotoğraf: Reuters


Rusya-Ukrayna savaşı 53’üncü gününü geride bıraktı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın başlattığı değerlendirirken, "Dünya işgalcilerin Ukrayna'nın güneyinde Herson ve Zaporijya bölgelerindeki eylemlerine tepki göstermeli" ifadesi kullandı.

Rus ordusunun gözaltı işkence odaları kurduğunu öne süren Zelenskiy, "Yerel yöneticilerimiz ve dikkat çeken derneklerin liderleri kaçırılıyor. Öğretmenlere şantaj yapılıyor. Emeklilik maaşlarına el koyuluyor. İnsani yardımlar çalınıyor. İnsanlar açlığa sürükleniyor" sözlerini kullandı.

‘RUS ORDUSU TAARRUZA HAZIRLANIYOR’

AA’nın aktardığı haberde Rus ordusunun ülkenin doğusunda taarruza hazırlandığına dikkati çeken Zelenskiy, "Kelimenin tam anlamıyla, Mariupol'u yok etmeye devam ettikleri gibi Donbass'ı da yok etmek istiyorlar. Donetsk ve Lugansk bölgelerini de yeryüzünden silmek istiyorlar" diye konuştu.

HARKOV'DA SON 4 GÜNDE 18 KİŞİ ÖLDÜ 106 KİŞİ YARALANDI

Zelenskiy, sürekli bombardıman altındaki Harkov şehrinde son 4 günde 18 kişinin öldüğünü ve 106 kişinin yaralandığını söyledi. Rus ordusunun saldırılarını "bilinçli terör" olarak niteleyen Zelenskiy, "Tabii ki Rusya'dan petrol tedarikine yönelik bir ambargo ihtiyacı her geçen gün artıyor. Artık, Avrupa ve Amerika'daki herkes, Rusya'nın açıkça Batı toplumlarını istikrarsızlaştırmaya çalıştığını görmeye başladı" dedi.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da IMF başkanı ile görüştüğünü, Ukrayna'nın mali istikrarı ve savaş sonrası yeniden inşası konularının ele alındığını açıkladı.

Öne Çıkanlar