Zelenskiy'den şiddetli çatışmaların yaşandığı Ukrayna'nın doğusundaki şehirlere ziyaret

Zelenskiy'den şiddetli çatışmaların yaşandığı Ukrayna'nın doğusundaki şehirlere ziyaret
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rus ordusu ile yoğun çatışmaların sürdüğü Lugansk bölgesinde yer alan Lysycansk ve Severodonetsk ile Donetsk’te yer alan Soledar şehirlerini ziyaret etti.

Foto: Interfax Ukrayna


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin birlikleri ile Rus güçleri arasındaki çatışmaların en yoğun yaşandığı yerlere yakın olan Lysycansk ve Soledar şehirlerini ziyaret etti.

Lysycansk şehri ülkede en yoğun çatışmaların yaşandığı Severodonetsk’in birkaç kilometre güneyinde yer alıyor.

Lysycansk ve Severodonetsk Lugansk bölgesinde, Soledar ise Donetsk bölgesinde bulunuyor.

Her iki bölge de Rusya'nın "özgürleştirme" misyonu üstlendiğini iddia ettiği Ukrayna'nın sanayi merkezi olan Donbass bölgesini oluşturuyor.

‘HEPİNİZ ZAFERİ HAK EDİYORSUNUZ AMA NE PAHASINA OLURSA OLSUN DEĞİL’

Zelenskiy, dün akşam yayınladığı bir videoda "Doğuya gittim, Lysycank ve Soledar’daydık" dedi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Zelenskiy bir diğer videoda kamuflaj kıyafetleriyle sığınak gibi kapalı bir yerde Ukraynalı askerlerle konuşurken görülüyor. Zelenskiy askerlere yaptığı konuşmada, "Hepinizin hak ettiği şey zaferdir, en önemli şey budur. Ama ne pahasına olursa olsun değil" dediği aktarıldı.

Foto: Reuters / Zaporizhzhia

Zelenskiy dün sabah ise, büyük kısmı Rus işgali altında olan güneydoğu’daki Zaporizhzhia'daki cephe birliklerini ziyaret etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca bu bölgedeki bir sağlık merkezini de ziyaret ederek, haftalarca kuşatma altında kaldıktan sonra şu anda Rusya'nın elinde olan Mariupol şehri de dahil olmak üzere evlerini terk etmek zorunda kalan insanlarla konuştu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev dün Rusya tarafından Karadeniz üzerindeki savaş uçaklarından atılan füzelerin hedefi olmuştu. Ukrayna’dan yapılan açıklamada, şehirdeki bir demiryolu tamirhane alanının vurulduğu belirtilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar