Zelenskiy'den Moskova'ya çağrı: Görüşmek için zaman geldi, konuşma zamanı

Zelenskiy'den Moskova'ya çağrı: Görüşmek için zaman geldi, konuşma zamanı
Yeni bir açıklamaya yapan Zelenskiy, Rusya’ya seslenerek, ‘Herkesin, özellikle de Moskova’dakilerin şu anda beni duymasını istiyorum. Görüşmek için zaman geldi, konuşma zamanı’ dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vl0odimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının 24'üncü gününde yeni bir açıklama yaptı. Zelenskiy, Moskova’yla kapsamlı barış görüşmeleri çağrısında bulundu. "Artık konuşma zamanı" diyen Zelenski, bunun yapılmaması halinde Rusya’nın savaş sırasında uğradığı kayıplardan toparlanmasının nesiller süreceğini söyledi.

Reuters haberine göre Zelenskiy, Cumartesi günü Rusya ile Ukrayna'yı işgalini durdurması için anlamlı görüşmeler çağrısında bulunarak, geri dönmezse Moskova'nın savaş alanı kayıplarından kurtulmasının "birkaç nesil" alacağını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Herkesin, özellikle de Moskova’dakilerin şu anda beni duymasını istiyorum. Görüşmek için zaman geldi, konuşma zamanı. Ukrayna için toprak bütünlüğü ve adaleti yeniden tesis etmenin zamanı geldi. Aksi takdirde Rusya’nın uğradığı kayıplar, toparlanmak için birçok neslin geçmesinin gerekeceği bir boyuta ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Rus güçlerinin saldırı altındaki kentlere insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasını kasten engellediğini belirten Zelenski, "Bu kasıtlı bir taktik. Bu bir savaş suçu ve bunun hesabını yüzde 100 verecekler" diye konuştu.

Mariupol’da yüzlerce kişinin sığındığı tiyatro binasının Çarşamba günü bombalanmasının ardından kaç kişinin hayatını kaybettiği konusunda bilgi bulunmadığını kaydeden Zelenskiy, videolu konuşmasında, şimdiye kadar 130'dan fazla kişinin kurtarıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar