Zelenskiy'nin danışmanı: Ukrayna, Türkiye ve İsrail’le çalışıyor

Zelenskiy'nin danışmanı: Ukrayna, Türkiye ve İsrail’le çalışıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı, Rusya'yla barış görüşmelerine İsrail veya Türkiye'nin arabuluculuk yapabileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihail Podolyak, Rusya barış müzakerelerinde nihai bir yer ve çerçeve belirlenmesi için İsrail ve Türkiye ile birlikte çalıştıklarını söyledi. 

Podolyak, "Bunlar belirlendiğinde, bir buluşma olacak. Oraya varmamızın çok zaman alacağını sanmıyorum" dedi.

Podolyak bu sabah Rus basınına demecinde Moskova ve Kiev’in müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını söylemişti. "Karşılıklı hukuki formatlar belirlenir belirlenmez bir toplantı planlanacak. Görüşmelerin dördüncü turu. Yarın veya ertesi gün olabilir. Tüm sorunları ele aldık ve şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz" diye konuşmuştu.

'UKRAYNA'YI ZARAR GÖRMEKTEN KORUYAN TEKLİFLERİMİZ VAR' DEMİŞTİ

Podolyak, müzakerelerin sonucunun bir dizi küresel askeri ittifaka karşı endişeleri olan Rusya’nın almak istediği güvenlik garantilerini de dikkate alması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için bu çıkarları bir şekilde koruyan, Ukrayna'yı zarar görmekten koruyan tekliflerimiz var. Bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum; Rus tarafı duruma artık çok daha olumlu bakıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar