Zamlara isyan: Sağ olsun cumhurbaşkanımız bizi ekmeğe muhtaç etti

Zamlara isyan: Sağ olsun cumhurbaşkanımız bizi ekmeğe muhtaç etti
Çay ocağı işleten bir esnaf ‘Ekmeğe muhtaç durumdayız’ diyerek isyan ederken, Tüketici Hakları Derneği de 'Sosyal devlet ayaklar altında, artık yeter!' dedi.

Foto: Çanakkale Gündem / Zamlara karşı yapılan bir eylem


AKP iktidarının açıkladığı her ‘müjde’ vaadinden sonra iğneden ipliğe peş peşe zam gelirken, fahiş fiyatların vurduğu yurttaşların en temel tüketim ürünlerinden olan çayda da kriz başladı. Tüketici Hakları Derneği (THD) hükümeti acilen çözüm üretmeye çağırarak "Devlet firmalardan değil halktan yana tavır almalıdır. Tüketici hakları ayaklar altında. Sosyal devlet anlayışı ayaklar altında. Artık yeter" açıklamasında bulundu.

21 yıldır çay ocağı işleten Paşa Aytekin, "Ben bir ay önce zam yaptım. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu an iki liraya çay satıyorum. Sağ olsun cumhurbaşkanımız bizi ekmeğe muhtaç etti" diye isyan etti.

Cumhuriyet’e konuşan Habip Karabacak da "Yakın zamanda zam yapmıştık. Çay içen sayısı da azaldı" dedi.

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ’NDEN TEPKİ: SOSYAL DEVLET AYAKLAR ALTINDA, ARTIK YETER!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise çayın tüketicilerinin en temel içeceği olduğunu belirterek "Dünyada en çok çay kullanan toplumlar arasında birinci sırada Türkiye var. En temel gereksinime yüzde 40’ın üzerinde zam gelmesi tüketicilere çok büyük bir sıkıntı yaşatacak. Acilen hükümetin bu olaya müdahale etmesi lazım. Tüketici hakları ayaklar altında. Sosyal devlet anlayışı ayaklar altında. Artık yeter. Devlet firmalardan değil halktan yana tavır almalıdır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar