'Zalimin zulmüne direneceğiz'

'Zalimin zulmüne direneceğiz'
Sendikalaştıkları için işten atılan direnişteki İZGAZ işçileri hizmet binası önünde açıklama yaparak 'Adalet' istediler.

HABER MERKEZİ - DİSK'e bağlı Enerji Sen'e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan İzmir Gaz işçileri hizmet binası önünde açıklama yaparak işe iade ve adalet istediler.

İşten çıkarmalar ve sendikal baskılar, İzmir Gaz'ın Halkapınar'daki hizmet binasının önünde basın açıklamasıyla protesto edildi. Bina önünde oturma eylemine devam eden işçiler, sendikaya üye olma haklarının fiili olarak tırpanlandığını, işçilerin açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığını belirttiler.

Eylemde 'Sendika haktır, engellenemez, İzmir Gaz'da adalet istiyoruz!' pankartı açıldı.

Basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"İzmir'in dört bir yanına doğalgaz hizmeti taşıyan arkadaşlarımız kölelik koşullarında ağır şartlarda çalıştırılmaktadır. Başta can güvenliği olmak üzere daha adil bir çalışma düzeni ve insanca yaşamak, İzmir Gaz'da yaşanan hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur demek için DİSK/Enerji Sen sendikasında örgütlenen arkadaşlarımızın 23'ü işten çıkarılmıştır.

Öte yandan işçilere yönelik sendikal baskılar ise artarak devam etmektedir. Sendikal faaliyet yürüten, sendikaya üye olan arkadaşlarımız tehdit edilmekte, sözlü olarak hakarete uğramaktadır. Sendikal faaliyet başladığı günden itibaren işçilere olağanüstü iş yükü dayatılmaktadır.

Uluslararası sözleşmeler ve anayasa tarafından korunan sendikaya üye olma hakkı fiili olarak tırpanlanmakta, işten atılan arkadaşlarımız 21. Yüzyıl'da açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır.

İzmir Gaz, işçileri işten atmakla tehdit ederek, işçileri baskı yaparak sadece enerjisine karşı suç işlemiyor, aynı zamanda kamusal bir hizmet olan doğalgaz dağıtım işini yapan enerji işçilerinin işlerini yapmalarını engelleyerek İzmir halkını da cezalandırıyor. İzmir halkı mağdur edilmek isteniyor.

Buradan İzmir Gaz yönetimini uyarıyoruz. Hukuksuz işten atmak aranızdan bir an önce vazgeçin, işçilere uygulanan baskılara son verin! Sendika işçinin en temel hakkıdır, engelleyemezsiniz!

Bizler DİSK'li işçiler olarak hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bugüne kadar sessiz kalmadık, boyun eğmedik. Bugün de ne İzmir Gaz'da ne de başka bir yerde daha adil çalışma koşulları ve insanca yaşam talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Adalet halkın ekmeğidir, işçinin geleceğidir. Atılan İşçiler tekrar işbaşı yapıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

Zalimin zulmüne direneceğiz!
Zafer direnen işçilerin olacak!"

Öne Çıkanlar