Yüzde 98 engelli yurttaşı ‘örgüte eleman kazandırma’ iddiasıyla tutukladılar

Yüzde 98 engelli yurttaşı ‘örgüte eleman kazandırma’ iddiasıyla tutukladılar
12 yıllık hapis cezası onanan Yıldırım, tekerlekli sandalyeyle cezaevine konuldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ailesi ile beraber yaşayan yüzde 98 engelli Serdal Yıldırım'ın 30 Aralık sabahı evine yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Hakkında 2016 yılında başlayan ve aynı yıl içinde yapılan yargılama sonucunda "Örgüt üyesi olma" ve "Örgüte eleman kazandırma" iddiaları ile 12 yıl hapis cezası verilen Yıldırım'ın cezasının Yargıtay tarafından onandığı öğrenildi. Yıldırım, tekerlekli sandalyeyle Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Erdal Kuzu, müvekkilinin 2010 yılında geçirdiği bir trafik kazasının ardından felçli kaldığını ve vücudunun birçok fonksiyonunu kullanamaz hale geldiğini belirtti. Müvekkilinin, bir tanık ifadesiyle "örgüte eleman kazandırdığı" iddiasıyla hasta haliyle gözaltına alındığını ve mahkemenin sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılama yaptığını hatırlatan Kuzu, "Durumunun görünür olmasına ve tüm çabalarımıza rağmen mahkeme bu cezayı verdi" dedi.

'İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR'

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, müvekkilinin cezaevinde ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak halde olduğunu vurgulayan Kuzu, "İhtiyaçlarını koğuş arkadaşlarının yardımı ile karşılıyor. Bu nedenle cezaevinde kalmasının imkanı yoktur. İnfaz Savcılığı'na gerekli başvuruları yaptık. Cevap bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde tahliye edilmesi gerekiyor. Yoksa bu haldeki bir kişinin cezaevinde olmasının hiçbir insani yönü yoktur" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar