30 yıldır cezaevinde olan 62 yaşındaki engelli tutuklu isyan etti: Yaşamak işkenceye döndü

30 yıldır cezaevinde olan 62 yaşındaki engelli tutuklu isyan etti: Yaşamak işkenceye döndü
Yüzde 82 engelli olan Aydın Çubukçu, yıllardır ailesiyle görüşemediğini, yaşamının işkenceye dönüştüğünü belirterek, yaşadığı sağlık sorunlarını yazdığı mektupla duyurmaya çalıştı.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ndeki yüzde 82 engelli Aydın Çubukçu (62), ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmiyor. Hakkında verilen 36 yıl hapis cezası nedeniyle 30 yıla yakın bir süredir tutuklu olan Çubukçu, cezaevinde kaleme aldığı mektupla yaşadıkları sağlık sorunlarını aktardı.  

‘YILLARDIR AİLEMLE GÖRÜŞEMİYORUM, BURADA TEDAVİ MÜMKÜN DEĞİL’

Çubukçu, yıllarca Batman'da yaşayan ailesiyle görüşemediğine işaret ederek, uzun süreli tutukluluk nedeniyle birçok kronik hastalığının oluştuğunu aktardı. Çubukçu, son süreçte cezaevi yönetiminin Covid-19 salgını gerekçesiyle tetkik ve tedavi sürecini aksattığını belirterek, cezaevi ortamında doktorların uyguladığı diyet yemeklerine erişemediğini ve cezaevinde tedavisinin mümkün olamadığına dikkati çekti.

‘YAŞAM İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ’

Yaşamının işkenceye dönüştürdüğünü vurgulayan Çubukçu, "Kronik Hepatit B, hiper tansiyon, beyinde kist, prostat, KOAH, mide ülseri-reflü-gastrit, Vertigo, sağ gözün hiç görmemesi, sol gözün ise ameliyat ardından yüzde 50 görüyor olması" gibi hastalıklarının olduğunu ifade etti. Her gün 10’a yakın ilacı kullanmak zorunda kaldığını belirten Çubukçu, yaşadıkları sorunların kendisini hem maddi hem de manevi bir biçimde etkilediğini vurguladı.

‘YÜZDE 82 ENGELLİ RAPORUM VAR’

Çubukçu, defalarca kez bu rahatsızlıkları sebebiyle Adli Tıp Kurumu’na (ATK) başvurduğunu ancak herhangi bir şekilde olumlu bir dönüş alamadığını paylaşarak, "En son Van Yüzüncü Yıl Hastanesinde yapılan tetkiklerim sonucu oluşan raporlar hastanenin sağlık kurulunca incelenmiş ve oy birliğiyle yüzde 82 engelli olduğum hükmü verilmiştir" dedi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar