Yurtlarda 'pijama giyme yasağı' protesto edildi

Yurtlarda 'pijama giyme yasağı' protesto edildi
Kampüs Cadıları, kadın öğrencilerin pijama giyinmesini yasaklayan Cihannümü Yurt idaresini pijama giyerek protesto etti.

Kampüs Cadıları, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne bağlı Cihannüma yurdunda kadın öğrencilere getirilen "pijama yasağını" protesto etti. Yurt önünde bir araya gelen Kampüs Cadıları, giydikleri şortlu pijamalarlarla yasağa karşı çıkıp açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yurtlarımızda ahlak bekçilerine hesap vermeyeceğiz, nerede ne istersek onu giyeriz" pankartı açıldı. 

Açıklamayı yapan Kampüs Cadıları üyesi Rozana Urkun, yurdun kadın öğrencilerin oda dışında, kantin, bahçe, yemekhane gibi alanlarda pijama giymesini yasakladığını anımsatarak, "Yasağın sebebi ise ‘ahlak kurallarına uymayan şeyler giyildiği’ yurda giren erkeklerin rahatsız olduğu gibi bahaneler" dedi. Yaşam alanları olan yurtlarda diledikleri gibi giyinmek istediklerini söyleyen Urkun, "KYK yurtlarında en temel haklarımıza bile erişemiyor, kalabalık odalarda pandemi kurallarına uymayan bir şekilde kalıyoruz. Nitelikli bir barınma hizmetine bile erişemiyorken mecburiyetten kaldığımız bu yurtlarda bir de ahlak bekçileriyle uğraşmak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu. 

‘CİNSİYETÇİ TUTUMU KABUL ETMİYORUZ’

KYK’nin kadın yurtlarında uygulamaya çalıştığı cinsiyetçi ve ayrımcı tutumları kabul etmediklerini söyleyen Urkun, "Sadece kadın olduğumuz için bizlere dayatılan bu ahlakçılığa, zorbalığa ve hak ihlallerine boyun eğmeyeceğiz. Bizlere karşı dayatmalarınız, baskılarınız arttıkça karşınızda güçlenen ve büyüyen bir kadın mücadelesi, kadın dayanışması bulacaksınız" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar