Yunanistan, Galatasaray'a neden sorun çıkardı?

Yunanistan, Galatasaray'a neden sorun çıkardı?
İddialara bakılırsa, Burak Elmas'ın seçimi kazanmasında aktif rol oynayan ‘bazı isimler’, eşleri ve çocuklarıyla Atina’ya davet edilmişti.

Asena ÖZKAN


ARTI GERÇEK- Olympiakos ile özel maç yapmak için gittiği Yunanistan’da, havaalanındaki yetkikiler tarafından PCR testleri kabul edilmediği gerekçesiyle Türkiye’ye dönen Galatasaray kafilesi için dikkat cekiçi ve ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, Galatasaray kafilesinde ‘bir grup davetli’ vardı ve sorun takımdan değil onlardan kaynaklandı.

Sosyal medya platformlarında yer alan bu iddialarda, seçimleri az farkla kazanarak başkanlığa seçilen Burak Elmas’ın yer almadığı Atina kafilesinde, bir grup davetli bulunuyordu. Bu grubun içinde de kadınlar ve çocuklar mevcuttu. Söz konusu grup Burak Elmas ve bazı yönetim kurulu üyelerinin özel davetlisiydi ve bu kişilerin PCR testleri yoktu. Kimlerden oluşuyordu bu özel davetli grup?

Yine iddialara bakılırsa, Burak Elmas'ın seçimi kazanmasında aktif rol oynayan ‘bazı isimler’, eşleri ve çocuklarıyla Atina’ya davet edilmişti. Daha anlaşılır dille, Burak Elmas kazandığı seçimin diyetini ödüyordu!

PCR testi olmayan özel davetli grubunun da futbolcu kafilesiyle birlikte sorunsuz şekilde Yunanistan’a giriş yapılacağı varsayıldı. Pandemi öncesi sorun çıkarmazlardı; ancak alışıla gelmiş şekilde evdeki hesap çarşıya uymadı ve Yunan yetkililer PCR testi olmayan özel davetli gruba takılıverdi.

Aslında Yunanlı yetkililerin Galatasaray ya da Türkiye vatandaşlarıyla sorunu yoktu. Sorun PCR testi olmayan bir başka ülke vatandaşının pandemi sürecinde Yunanistan’a giriş yapma isteğinden kaynaklanıyordu. Gerisi malum, devreye girmeyen kalmadı. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı...

Yunanistan bir kez daha düşman ilan edildi. Olayın bir diğer boyutunduysa ismin vermek istemeyen liseli bir kongre üyesi, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Galatasaray Kulübü’nün başkanı Fatih Terim mi? Böyle bir rezillik olabilir mi? Koskoca Galatasaray Kulübü’nün başkanı nerede, basın sözcüsü nerede? Fatih Terim’in görevi takımı yönetmek, kulübü değil. Fatih Terim kulübün yaptırımında nasıl söz sahibi olabilir, bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil."

Bize ulaşan iddialar şimdilik bu kadar, mutlaka Galatasaray Kulubü de bir açıklama yapacaktır!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar