Yunanistan'da halk savaşa karşı yürüdü

Yunanistan'da halk savaşa karşı yürüdü
Yunanistan’ın başkenti Atina ve değişik şehirlerde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi protesto edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahale Yunanistan’ın başkenti Atina ve birçok şehirde protesto edildi. Yunanistan Komünist Partisi, "Emperyalist savaşlara ve işgallere hayır" dedi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Yunanistan Komünist Gençlik Örgütü'nün (KNE) çağrısı üzerine, Atina'da bulunan Rusya Konsolosluğu önünde"Emperyalist savaşlara ve planlara karşı alarm" şiarıyla bir araya gelen kitle savaşın hemen durdurulmasını istedi.

Akşam saatlerinde Rusya konsolosluğu önünde yapılan gösterinin ardından ABD konsolosluğuna yürüyen kitle, yürüyüş boyunca "Emperyalist savaşlara ve işgallere hayır", "Halkların katili emperyalizm", "Emperyalistlerin savaşlarına hayır, yaşasın halkların birliği", "ABD, NATO, RUSYA dünyayı yeniden paylaşıyor, halkların kanıyla sınırları yeniden çiziyorlar" sloganları attı.

Evrensel'in aktarımına göre, her iki konsolosluk önünde yapılan açıklamalarda da emperyalist savaş ve planlar protesto edilerek savaş ve işgallere karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kabul edilemez savaş ve işgali, iki emperyalist blok arasında yapılan kar ve pazar paylaşımıdır. Yunanistan halkının ve halkların çıkarı iki bloktan birini seçmekten değil mücadele etmekten geçmektedir."

"Aleksandropolis’ten Suda’ya kadar, ülkenin NATO saldırı üssü durumuna gelmesinden Yeni Demokrasi Partisi, SYRIZA, KINAL hükümetleri sorumludur."

Fotoğraf: www.902.gr'den alınmıştır.

Öne Çıkanlar