Yüksel eylemcileri: Ev hapsini tanımıyoruz

Yüksel eylemcileri: Ev hapsini tanımıyoruz
Yüksel'deki açlık grevi eylemi 150’nci gününe girerken 'İşimizi geri istiyoruz' eylemi 270’inci gününü doldurdu. Polis eyleme müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı.

HABER MERKEZİ-  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Yüksel Caddesi’nde eylem yaptıkları gerekçesiyle ev hapsi ile cezalandırılan Nazife Onay ve Mehmet Dersulu, "Ev hapsini tanımıyoruz" diyerek Yüksel Caddesi eylemlerinin 270'incisine katıldılar. Polis bugün de eyleme biber gazı ile müdahale etti, eylemcilerden 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 150’nci gününe girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 270’inci gününe girdi. 

‘EV HAPSİNİ TANIMIYORUZ’

Açıklama yapmak için bir araya gelen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen Veli Saçılık, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, KHK ile ihraç edilen ve ev hapsi cezası verilen Nazife Onay ile Mehmet Dersulu da katıldı. Mehmet Dersulu ve Nazife Onay, açıklamada kendilerine verilen ev hapsi cezasını kabul etmediklerini ve bu yüzden eyleme geldiklerini söyledi. Dersulu ve Onay "Ev hapsi cezası onur kırıcı bir durumdur, kabul etmiyoruz onların hapis cezasını tanımıyoruz. Yüksel direnişinin devam ettiğini göstermek için buradayız" ifadelerini kullandı. 

‘EN AZ 3 KİŞİ GÖZALTINDA’

Eylemciler, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 150’nci gününde Nuriye, Semih işe geri alınsın" ve "AİHM’in aldığı karar cinayettir, AİHM kararını tanımıyoruz" yazılı pankart açarak "Nuriye Semih işe geri alınsın" sloganı attı. Eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin vermeyen polis biber gazı ile müdahale etti. Polis, Nazife Onay, Mehmet Dersulu ve en az bir kişiyi daha gözaltına alan polis eylemcileri biber gazına boğdu. 

Meşrutiyet Caddesi’ne kadar darp ederek sürüklenen eylemcilerinden bazıları biber gazının etkisiyle fenalık geçirdi. Eylemcilerin Konur Sokak çevresindeki bekleyişi sürüyor. (dihaber)

Öne Çıkanlar