Yüksekova'da askeri operasyon: Köyler ablukaya alındı

Yüksekova'da askeri operasyon: Köyler ablukaya alındı
Yüksekova ilçesine bağlı Şîşemzîn, Dirîşkê, Dotkan ve Xurekana Seyîda köylerinin bulunduğu alanlara askeri operasyon başlatıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şîşemzîn, Dirîşkê, Dotkan ve Xurekana Seyîda köylerinin bulunduğu birçok alana sabah saatlerinde askeri operasyon başlatıldı. Dotkan ve Dirîşkê köylerinde bulunan Mêvan ava ve Warê axa alanlarına sabah saat 04.00 sıralarında askeri helikopterlerle asker indirildiği öğrenildi. Şîşemzin ve Xurekana Seyîda köylerine zırhlı araçlarla ablukaya alan askerler, Şîşemzin köyüne giriş ve çıkış yapan yurttaşlara askerlerce GBT taramasından geçirildiği öğrenildi.
 
Şîşemzîn köyünde İran uyruklu çobanın, bölgede rastladığı foto kapanı yanına alması nedeniyle gözaltına alınarak Yüksekova ilçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü kaydedildi. Gözaltına alınan çobanın ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Askerlerce, Dotkan ve Dirîşkê köylerinde bulunan Warê axa ve Mêvan ava tepe ve yaylalarına, Xurekana Seyîda'da Kaniya Barkirî alanlarına fotokapan ve mobese kameralarının yerleştirildiği kaydedildi.

Bölgede askeri operasyonlar sürerken, Yüksekova ilçe merkezinde de askeri yoğunluluğun yaşanması dikkat çekti. (MA)
 

Öne Çıkanlar