Yüksek Askeri Şura bayram sonrası toplanacak: Cübbeli tuğamiral hakkında karar verilecek

Yüksek Askeri Şura bayram sonrası toplanacak: Cübbeli tuğamiral hakkında karar verilecek
TSK'de atama, terfi ve emekliliklerin belirleneceği YAŞ toplantısı bayram sonrasında.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) atama, terfi ve emekliliklerin belirleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bayram sonrasında toplanacak.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, YAŞ tarihinden 18 gün geç doğduğu için görevine devam edecek. Cübbeli tuğamiral Mehmet Sarı ilgili de karar verilecek.

Toplantıda yaş haddi dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yerine 1. Ordu Komutanı Musa Avsever'in atanması bekleniyor. Görevlerinde 3 yılı dolduran Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz'ün yerine Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal'ın yerine de Donanma Komutanı Ercüment Tatlıoğlu atanabilir. Ancak Küçükakyüz ve Özbal yaş haddine takılmadığı için görevlerinin bir yıl daha uzatılma ihtimali de var.

YAŞ toplantısında rütbelerinde görev sürelerini tamamlayan 123 general ve amiralin terfi ve emeklilikleri ele alınacak. 123 isim arasında tarikat evindeki cübbeli takkeli tuğamiral Mehmet Sarı da var. Sarı hakkında bugüne kadar ne işlem yapıldığı açıklanmazken YAŞ toplantısında hakkında bir karar verileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar