Yönetmen Jean-Luc Godard vefat etti

Yönetmen Jean-Luc Godard vefat etti
Fransız Liberation gazetesi, yönetmen Jean-Luc Godard'ın ötenazi sonucu öldüğünü duyurdu.

Yönetmen Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenin ölümünü Fransız Liberation gazetesi duyurdu.

Libération gazetesi yönetmenin ötenazi sonucu öldüğünü yazdı. Eşi Anne-Marie Miéville ve yapımcıları, Godard'ın Cenevre Gölü kıyısındaki Rolle'de "evinde akrabalarıyla çevrili bir biçimde barış içinde" öldüğünü belirttiler. Bir aile üyesi de "Hasta değildi, sadece bitkindi" dedi. Bu yüzden de yaşamaya bir son verme kararı aldı. Ölüm onun kararıydı ve bunun bilinmesi onun için önemliydi. Film yapımcısına yakın bir başka kişi de bu bilgiyi doğruluyor.

Sinema tarihinde Fransız Yeni Dalga akımının en etkili isimlerinden biri olan Jean-Luc Godard, filmlerinde iletişim kopukluğu içindeki modern insanın farklı yaşam biçimlerini, akıldışı sosyal sistemleri, politik tartışma ve olayları konu alıyordu. En çok radikal ve politik odaklı çalışmalarıyla tanınan Godard, nesiller boyu film yapımcılarına ilham veren "Breathless" (À bout de suuffle) ve "Bande à part" gibi klasik filmleriyle kendi kuşağının en beğenilen yönetmenleri arasında yer alıyordu.

3 Aralık 1930 tarihinde Paris'te doğan Godard, sinemada yeni dalga akımının temellerini atan yönetmenlerden biri olarak kabul ediliyordu.

Aynı zamanda anne tarafından İsviçre vatandaşı da olan Godard senarist ve sinema eleştirmeni olarak da dikkat çekmişti. 

Öne Çıkanlar