Yılmaz Özdil'den doların çakıldığı gece için büyük vurgun iddiası: O parayı Elon Musk kazanmıyor

Yılmaz Özdil'den doların çakıldığı gece için büyük vurgun iddiası: O parayı Elon Musk kazanmıyor
20 Aralık gecesine ilişkin Özdil, 'Gece 18 liradan 1 milyar dolar satan sabah 12 liradan 1,5 milyar dolar olarak geri aldı. 6 saatte dolar bazında yüzde 50'yi Musk bile kazanmıyor' dedi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Özdil, "Ülkenin Hazine Bakanı ‘sıradan vatandaş tokatlandı da biz ne yapalım' diyor. Bu akıl almaz bir şey. ‘Kim aldı kim sattı'dan ziyade vatandaş tokatlandı. Vatandaşın tokatlanmasına bizzat hükümet nezaret etti. Bunu da yine hazine bakanı söylüyor. Küçük yatırımcı çarpıldı, biz müdahale etmiyoruz. Bravo, müdahale etmeyerek milleti tokatlamış oldular" dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK VURGUNLARINDAN BİRİ YAPILDI

20 Aralık gecesi gerçekleşen kur hareketliliğine değinen Özdil, "Vatandaşın ulaşamayacağı, vatandaşın işlem yapamayacağı dakikalarda büyük bir servet transferi yaşandı. Bunun herhalde ekonomideki karşılığı da budur ama gazetecilikteki karşılığı; tarihin en büyük vurgunlarından biri yapıldı. Gece 18 liradan bir milyar dolar satan sabah 12 liradan 1,5 milyar dolar olarak geri aldı. 6 saatte dolar bazında yüzde 50'yi Elon Musk bile kazanmıyor. Dünya para tokatlama rekoru kırdılar. Tokatlanan para da bizzat vatandaşın parası. Açıklayan da hazine bakanı" dedi.

BERAT ALBAYRAK'I BİLE ÖZLEYECEĞİM AKLIMA GELMEZDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili Özdil, "Tarihte hiç yaşanmayan bir şey, ‘gözlerime bak, milleti gıdıklıyoruz’ falan diyen bir hazine bakanı var. Ben kendi payıma buna da hiç ihtimal vermezdim ama beterin beteri var misali Berat Albayrak'ı bile özleyeceğim aklıma gelmezdi. Nebati beyi görünce ‘Berat Albayrak baya liyakat sahibi bir adammış' diyorum. Böyle bir sürece doğru gidiyoruz. Umarım bu hazine bakanını asrın liderimiz görevden almaz. Çünkü bunu da alırsa yerine kimi koyacak Allah bilir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil'in değerlendirmeleri şöyle devam etti:

"Türk doları diye bir şey icat ettiler. Türk dolarından önce düşük kur ülke için kötü bir şey diyorlardı. ‘Biz Çin olacağız, yeni ekonomik modele geçtik' diyorlardı…Şimdi kuru düşürdüler, ‘Yüksek kur kötü bir şey' diyorlar. Hani yüksek kurla ihracatı patlatacaktık?

KANDIRILDIK BİTTİ, BEN YOKTUM MODELİ GELDİ

Dünya tarihinde ilk kez 20 senedir ülkeyi yöneten bir insan çıkıp dedi ki, Merkez Bankası'nın paraları azalırken ‘Ben yoktum.' Bunun üzerine bir açıklama yapılabileceğini düşünmüyorum. Eskiden sıkıştıklarında ‘Biz kandırıldık' diyorlardı. Kandırıldık modeli şimdi bitti. ‘Ben yoktum' geldi.

 Bana dava açarlarsa bundan sonra köşe yazılarımla ilgili ben dilekçe vereceğim. ‘Ben yoktum' diyeceğim. ‘Ben sadece gazeteciydim, onu köşe yazarı yazmıştı' diyeceğim. ‘Ben yoktum'un üzerine dünya siyaset tarihinde hiçbir şey geliştirilemez.

İktidara geldiklerinde ‘Babalar gibi satacağız' diyorlardı. Biz ‘Satmayın' derken asrın liderimiz o dönem iktisat dersi veriyordu. ‘Paranın dini olmadığı gibi ekonominin de dini olmaz' diyordu. Şimdi ‘nas' diyor. Hani paranın dini olmazdı? Bütün dünyada dini imanı olan tek dindar para vardır o da Amerikan dolarıdır. Çünkü Amerikan dolarının üzerinde ‘Biz Allah'a güveniriz' yazıyor. Şimdi bize cumhurbaşkanı akıl öğretiyor. Kutsal kitabımıza göre olmaz diyor. Paranın dini olmaz diyen kimdi?"

Öne Çıkanlar