Yılbaşı öncesi saldırı hazırlığındaki IŞİD'liler yakalandı

Yılbaşı öncesi saldırı hazırlığındaki IŞİD'liler yakalandı
Mersin ve Adana'da, yılbaşı öncesi eylem hazırlığı yapan 3 IŞİD mensubu tutuklanıren, Ankara'da Türkiye'ye sahte pasaportla girmeye çalışan bir IŞİD üyesi de gözaltına alındı.

Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, IŞİD'e üye olduğu belirlenen 6 şüpheliyi yakalamak için 23 Aralık'ta şafak vakti operasyon düzenledi. Cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde, jandarma ekiplerince Mersin ve Adana'da 6 adrese eş zamanlı operasyonda, yılbaşı öncesi eylem hazırlığında olan 6 şüpheli yakalandı.

3 IŞİD ÜYESİ SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman da ele geçirildi. Şüpheliler, işlemleri tamamlanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, 1'i sınır dışı edildi, diğer 3'ü de serbest kaldı.

ANKARA'DA YILLARCA SURİYE'DE IŞİD İÇİNDE FAALİYET GÖSTEREN B.V. YAKALANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Uluslararası Risk Analiz Grubu (URAG) görevlileri ise Kiev'den Esenboğa Havalimanı’na gelen ve T. I. adına düzenlenmiş Özbekistan Cumhuriyeti pasaportu kullanan yolcunun hareketlerinden şüphelendi.

Bunun üzerine yapılan incelemede, yolcunun Özbekistan asıllı Rusya Federasyonu vatandaşı B.V. olduğu ve sahte pasaportla Türkiye'ye girmeye çalıştığı tespit edildi. B.V.'nin, geçmiş yıllarda Suriye'de IŞİD içinde faaliyet gösterdiği ve bu nedenle hakkında 'G-87' kodu (Genel Güvenlik Yurda Giriş Yasağı) olduğu belirlendi.

Türkiye'ye giriş yasağı bulunan B.V.'nin çantasında ve üzerinde yapılan aramalarda, farklı ülkelere ait çok sayıda sahte kimlik, pasaport ve ehliyet, sahte kimlik bilgileri ile oluşturulmuş ülkeler arası seyahat amacıyla kullanılan Covid-19 PCR test sonuçları, pres ve baskı kalitesi yüksek çözünürlükte olan yazıcı ele geçirildi.

IŞİD'İN EYLEM VE İNFAZLARINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen B.V.'nin üzerindeki dijital materyaller incelendi. İncelemede, sahte pasaport, kimlik, ehliyet yapımında kullanılan çok sayıda amblem, fotoğraf, QR kod örnekleri, ülkelere ait damga fotoğrafları, noter ve yeminli mütercim tercüman kaşeli boş evraklar, sahte kira sözleşmeleri, farklı ülkelere ait sahte doğum belgeleri, farklı ülkelere ait vize belgelerine ait fotoğraflar, IŞİD üyesi kişilere ait çok sayıda fotoğraf, video, yine örgütün eylem ve infazlarına ait görüntüler ve örgüte müzahir olarak yayın yapan illegal yayın organlarına ait videolar tespit edildi.

Ayrıca, IŞİD üyelerine müzahir şahıslara sahte kimlik sağlıyor olabileceği değerlendirilen B.V., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

Öne Çıkanlar